Prima pagină » Sanatate » Bicarbonatul este bun pentru mâncărime scalp. Cum să ameliorezi disconfortul chiar după prima procedură

Bicarbonatul este bun pentru mâncărime scalp. Cum să ameliorezi disconfortul chiar după prima procedură

31 mai 2022, 11:48,
în Sanatate

Tot mai mulți specialiști spun cp bicarbonatul este bun pentru mâncărime de scalp în cazul unei alergii. Potrivit statisticilor, peste 50% dintre oameni suferă de reacții alergice. Poate să fie urticarie, fie mâncărime, fie erupții cutanate sau lichen. Adesea, dermatita sau diverse tipuri de eczeme devin o sursă de disconfort.

Astăzi, multe antihistaminice și metode populare au fost dezvoltate pentru a rezolva aceste probleme, dar bicarbonatul rămâne cel mai popular remediu. Remediul face față simptomelor neplăcute de alergie, îmbunătățește starea pielii și ameliorează inflamația. Popularitatea bicarbonatului contra alergii se datorează efectelor pozitive asupra corpului uman.

o lingura de lemn cu bicarbonat

Mâncărimea, arsurile, scabia sunt „însoțitorii” multor boli și iritații, de la mușcături de țânțari la afte

Bicarbonatul este bun pentru mâncărime scalp. Beneficiile neștiute ale remediul popular pentru piele

Bicarbonatul este un antiinflamator natural extrem de eficient. Acesta vă permite să eliminați inflamația de pe piele, rănile uscate și leziunile. De asemenea, este un antimicrobian extrem de bun. Prin crearea unui mediu alcalin, bicarbonatul de sodiu este eficient împotriva bacteriilor patogene care cauzează eczeme.

un bol din lemn cu bicarbonat in care sta o lingura de lemn

Amintiți-vă că trebuie să utilizați un astfel de instrument cu cea mai mare grijă

Mai mult decât atât, remediul natural este și un bactericid extrem de folosit. Datorită proprietăților bactericide, loțiunile de bicarbonat sunt bune pentru dermatită sau psoriazis. Bicarbonatul elimină erupțiile cutanate, calmează pielea iritată de pe scalp, eliminând roșeața și alte simptome neplăcute precum mâncărimea. Soluțiile utilizate pentru comprese sau frecări sunt, de asemenea, utilizate în mod activ ca tratament antihistaminic. Pentru a normaliza echilibrul alcalin intern, mulți recomandă să luați bicarbonat de sodiu în interior.

Amintiți-vă că trebuie să utilizați un astfel de instrument cu cea mai mare grijă. Acest lucru este valabil mai ales pentru tratarea alergiilor la un copil. Pielea scalpului copiilor este mult mai sensibilă, așa că asigurați-vă că consultați un medic înainte de utilizare.

Mâncărimea, arsurile, scabia sunt „însoțitorii” multor boli și iritații, de la mușcături de țânțari la afte. Spălarea pentru a scăpa de mâncărime se efectuează folosind o soluție de bicarbonat. Pentru pregătirea remediului trebuie să folosești 1 lingură de bicarbonat care se dizolvă într-un litru de apă fiartă.

Cum să efectuezi o procedură eficientă folosind leacul. Regulile pe care trebuie să le respecți

Procedura poate fi efectuată atât cu ajutorul compreselor, cât și cu ajutorul tampoanelor de vată. Timpul petrecut în baie nu trebuie să depășească 20 de minute, iar aplicarea unui tampon, 10 minute.

bicarbonat de sodiu care cade dintr-un borcan pe o masa

Mai mult decât atât, remediul natural este și un bactericid extrem de folosit

O baie cu bicarbonat va ajuta împotriva mâncărimii pe tot corpul, inclusiv și a scalpului. Într-o baie umplută, se diluează 150 gr de bicarbonat, ulterior înmuiați în apă 30-40 minute porțiunea de piele afectată. După finalizarea procedurii, nu clătiți. Dacă nu este posibil să faceți o baie, faceți o compresă cu bicarbonat și aplicați pe locul cu mâncărime. Acest compres ameliorează bine mâncărimea.

Cu ajutorul bicarbonatului, puteți scăpa și de disconfortul după mușcăturile de insecte. Pentru a face acest lucru, umeziți o bucată de material steril și scufundați-l în bicarbonat uscat. Frecați locul mușcăturii, nu spălați resturile de amestec de pe piele.

Adesea mâncărimea este doar un simptom al unei probleme mai grave. Înainte de a trata psoriazisul sau neurodermatită de la nivelul scalpului, asigurați-vă că consultați un specialist cu privire la siguranța unei „asemenea” terapii. De asemenea, loțiunea cu miere și sodă te va ajuta să faceți față dermatitei alergice și să scapi de durerile de cap.

Într-adevăr, bicarbonatul este bun pentru mâncărime scalp, însă pentru a obține remediul perfect poți adăuga și miere. Pentru a pregăti leacul se amestecă 1 ou, 2 lingurițe de făină, o linguriță de miere și aceeași cantitate de bicarbonat de sodiu. Adăugați puțină apă caldă la masa rezultată, amestecați bine până la o consistență omogenă și aplicați pe zonele afectate într-un strat foarte subțire. În acest fel, bicarbonatul va ajuta la vindecarea mâncărimii atât la adulți, cât și la copii.

un bol si o lingura cu bicarbonat de sodiu pe o masa

Astăzi, multe antihistaminice și metode populare au fost dezvoltate pentru a rezolva aceste probleme, dar bicarbonatul rămâne cel mai popular remediu

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024