Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Bicarbonatul de sodiu vindeca gingiile inflamate! Iata 5 remedii naturale pentru aceasta problema!
Bicarbonatul de sodiu vindeca gingiile inflamate! Iata 5 remedii naturale pentru aceasta problema!

Bicarbonatul de sodiu vindeca gingiile inflamate! Iata 5 remedii naturale pentru aceasta problema!

29 mart. 2021, 12:14,
BZI.ro, în Sanatate

Problemele gingivale sunt frecvente: gingivită, sângerare a gingiilor, sensibilitate. Sunt cel mai adesea rezultatul unei igiene orale deficitare. Cea mai bună modalitate de a preveni problemele gingivale este prin urmare spălarea frecventă și riguroasă a dinților și un stil de viață sănătos. Cu toate acestea, dacă aveți gingii sensibile, pot apărea dureri sau disconfort. Iata 5 remedii naturale pentru aceasta problema!

Iata 5 remedii naturale pentru gingii inflamate

Dacă problemele cu gingiile sunt recurente, cel mai bine este să consultați un dentist pentru a vă prescrie tratamente adecvate. În prevenirea sau împotriva durerii specifice, puteți încerca remediile noastre naturale împotriva gingivitei sau a altor probleme ale gingiilor!

Apa de gură cu bicarbonat de sodiu

Dacă aveți sângerări sau dureri de gingie, folosiți bicarbonat de sodiu ca apă de gură. Într-adevăr, bicarbonatul de sodiu are proprietăți de curățare și igienizare. Diluați o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și puteți adăuga sare pentru un efect mai bun. Faceti gargară timp de câteva minute. Un remediu natural care trebuie efectuat o dată pe săptămână.

O alternativă mai rapidă, un pahar cu apă caldă sărată, care trebuie ținut în gură câteva momente (și scuipat) înainte de fiecare spălare a dinților, este, de asemenea, un bun remediu natural pentru gingiile sensibile.

Propolis împotriva gingivitei

Gingivita este o inflamație a gingiilor, care poate fi cauzată de prezența bacteriilor. Propolisul, un produs natural din stup, are proprietăți antibacteriene cunoscute. Prin urmare, se recomandă mestecarea gumei de propolis sau aplicarea sprayului de propolis direct pe gingii pentru ameliorarea gingivitei. Puteți repeta procedura de mai multe ori pe zi.

Uleiul esențial de dafin împotriva gingivitei

În ceea ce privește uleiurile esențiale, putem folosi uleiul esențial de dafin, de asemenea antibacterian și eficient împotriva problemelor orale. Punem două picături pure direct pe zona inflamată.

Salvie pentru probleme cu gingiile

Salvia este, de asemenea, cunoscuta ca fiind antiseptica și antibacteriana. Puteți pregăti o infuzie folosind un vârf de frunze de salvie proaspete sau uscate, timp de 10 minute, într-un litru de apă clocotită. Utilizați această infuzie ca apă de gură sau beți-o păstrând-o în gură câteva clipe. Există, de asemenea, geluri de gumă salvie în produsele cosmetice organice care calmează gingiile sensibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *