Prima pagină » Sanatate » Bicarbonat pentru pete maronii pe față: Cum să ai un ten luminos, fără pete

Bicarbonat pentru pete maronii pe față: Cum să ai un ten luminos, fără pete

15 oct. 2021, 13:32,
în Sanatate

Pentru orice femeie, modul în care arată este foarte important, iar tenul este considerat foarte important, mai ales dacă vorbim despre cele care au ten gras, uscat sau acneic. Pentru cele care au pete maronii pe față este foarte important să știe că există o rezolvare foarte simplă pentru a scăpa de această problemă: bicarbonatul de sodiu.

Important de știut este faptul că aceste pete maronii care dau pielii un aspect îmbătrânit nu sunt cauzate numai de trecerea anilor, ci și de alți factori.

Exceptând situația în care aceste pete maronii pe față sunt moștenite genetic, petele pot să apară ca urmare a expunerii excesive la razele ultraviolet sau în urma folosirii unor contraceptive. În plus, alte cauze ale apariției petelor maronii pe față sunt unele afecțiuni ale tiroidei sau în urma acțiunii nocive asupra pielii a unor produse cosmetice.

Petele maronii de pe față pot fi mai deschise sau mai închise la culoare. În ceea ce privește mărimea lor, acestea pot fi de diferite mărimi.

persoana care foloseste crema de bicarbonat de sodiu cu ulei de cocos

Bicarbonat pentru pete maronii pe față: Cum să rezolvi ușor această problemă

Pentru a scăpa de petele maronii de pe față există o soluție simplă, la îndemână pentru fiecare femeie, masca de faţă pe bază de bicarbonat și ulei de cocos.

Pentru o prepara acasă, ai nevoie de un bol în care să amesteci cu atenţie bicarbonatul de sodiu și uleiul de cocos. Astfel, se amestecă până în momentul în care acesta se transform într-o pastă, ce urmează să fie aplicată cu atenţie pe toată suprafaţa tenului.

Masca de faţă pe bază de bicarbonat și ulei de cocos se lasă să acţioneze timp de 5 minute, după care clăteşte-te cu apă caldă.

persoana care are pete maronii pe fata

În timp ce se înlătură masca, trebuie masată cu grijă pielea de la nivelul feţei.

Această mască de bicarbonat cu ulei de cocos ajută la eliminarea celulele moarte de pe suprafaţa tenului, înlăturând murdăria, roşeaţa, cicatricile şi luptă împotriva acneei.

Având în vedere că bicarbonatul are rolul de a menţine Ph-ul pielii la un nivel normal, acesta te ajută să scapi de coşuri. Uleiul de cocos are un puternic efect antibacterian, hidratând tenul şi îndepărtând petele de pe faţă.

Demn de menționat este faptul că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru combaterea cancerului, tratarea infecțiilor urinare  sau pentru îndepărtarea păduchilor.

persoana care foloseste crema de bicarbonat de sodiu cu ulei de cocos

Remediu naturale pentru petele maronii de pe față

Un alt remediu natural la care puteți apela pentru a scăpa de petele maronii de pe față este uleiul de muştar. Acesta are rolul de a deschide la culoare petele maronii, reducând gradul de pigmentare a pielii. Pentru asta, trebuie să masați faţa cu puţin ulei de muştar.

Și aplicarea de suc de lămâie pe zonele cu pete maronii de pe față ajută să obții un un ten luminos, fără semne.

Pentru preveni apariția petelor maronii pe față este recomandat să evitați expunerea prelungită la soare. În cazul în care vara vreți să stați să vă bronzați, expunerea feței trebuie să fie de scurtă durată și să folosiți o crema cu factor ridicat de protecție împotriva razelor ultraviolet. Trebuie avut în vedere că vitamina E este cel mai bun protector al pielii în fața razelor soarelui și este recomandat să folosiți creme care o conțin.

persoana care are pete maronii pe fata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *