Prima pagină » Sanatate » Bicarbonat pentru eczeme: Cum să scapi ușor de dermatită

Bicarbonat pentru eczeme: Cum să scapi ușor de dermatită

22 oct. 2021, 11:24,
BZI.ro, în Sanatate

Eczemele sunt deranjante, inestetice și chiar pot fi dureroase în anumite cazuri. Tocmai de aceea, persoanele care se confruntă cu această problemă trebuie să știe că bicarbonatul poate face minuni în lupta cu această afecțiune ce poate fi tratată foarte ușor.

Eczema sau dermatita este o afecțiune care provoacă înroșirea pielii și dă senzația de mâncărime. De obicei, eczemele sunt mai des întâlnite la copii, dar acestea pot să apară și la persoanele adulte.

persoana care sufera de eczema

Care sunt simptomele eczemelor

Simptomele dermatitei pot să varieze de la o persoană la alta. Cele mai des întâlnite simptome sunt pielea uscată și mâncărimea, care poate deveni severă, în special noaptea.

De asemenea, pot să apară pete roșiatice maronii, în special pe mâini, picioare, pipet, încheieturi, în interiorul pliului genunchiului și al cotului. La bebeluși, aceste pete pot să apară chiar și pe față și scalp.

Un alt simptom al eczemelor sunt bubițele care pot lăsa urme de lichid sau ale căror cruste pot fi îndepărtate atunci când sunt scărpinate.

Mai mult, în anumite cazuri pot să apară pielea scuamoasă, crăpată sau piele sensibilă, inflamată ca urmare a scărpinatului.

persoana care sufera de eczema

Cauzele eczemelor

Eczemele de contact sau alergice pot fi cauzate de produsele uzuale sau cele de curățenie, precum detergenți, săpunuri sau cosmetice.

Alte cauze care ar putea fi responsabili pentru manifestarea eczemelor sunt alergenii, precum acarieni, mucegaiuri sau polen.

Anumite persoane pot avea sensibilitate la anumite alimente, în mod special cereale și lactate, citrice, ouă, nuci, aditivi alimentari, chimici, conservanți și coloranți.

Stresul, temperaturile extreme sau umiditatea pot fi alte cauze ale apariției eczemelor.

persoana care sufera de eczema

eczema-cauze-tratament

Bicarbonat pentru eczeme: Remediu natural foarte eficient

Tratarea eczemelor poate presupune administrarea anumitor medicamente pentru a ameliora iritațiile și mâncărimile. Medicii pot recomanda unguente cu corticoizi sau alifii cu antibiotice.

Cremele și unguentele cu corticosteroizi sunt eficiente, dar marea problem a acestora este că steroizii puternici nu pot fi folosiți mai mult de o săptămână deoarece subțiază pielea și provoacă ruperea vaselor mici de sânge.

Pe lângă tratamentul clasic, există mai multe alte metode foarte eficiente și care pot duce la dispariția eczemelor.

persoana care sufera de eczema

Unul dintre cele mai des întâlnite remedii naturiste pentru a scăpa de eczema este bicarbonatul de sodiu. Acesta ameliorează eczemele și elimină mâncărimile pielii, detoxifiază pe exterior și la exterior și eliberează tensiunea musculară.

Pentru asta, se recomandă o baie lungă și călduță în care să puneți 2-3 plicuri de bicarbonat de sodiu. Amestecați bine și după relaxați-vă cât timp doriți. După această baie, pielea devine mai luminoasă și fină. Este recomandată îmbăierea în apa călduță pentru ca pielea să se poată usca și mai tare.

În cazul în care simptomele eczemei devin insuportabile, fulgii de ovăz pot fi o soluție de mare ajutor. Pentru asta trebuie să puneți câteva linguri de fulgi de ovăz într-un săculeț de pânză, să-l legați la gură și să-l introduceți în apa de baie, care nu trebuie să fie fierbinte). Trebuie să stați în acea apă cel puțin 10 minute. După baie, puteți folosi un unt natural pentru a vă rehidrata pielea. Recomandate sunt untul de shea organic și uleiul de cocos.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca remediu și pentru infecțiile urinare, împotriva păduchilor sau pentru a scăpa de viermii intestinali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
15 iulie 2024
15 iulie 2024