Prima pagină » Stiri si curiozitati » Bicarbonat de sodiu tratament tomate. Soluția care ajută la îmbunătățirea gustului roșiilor

Bicarbonat de sodiu tratament tomate. Soluția care ajută la îmbunătățirea gustului roșiilor

08 aug. 2022, 10:38,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Roșiile, ca și alte plante, suferă de boli și dăunători din această cauză mulți grădinari folosesc bicarbonat de sodiu drept tratament pentru tomate. Pentru a le proteja și a crește productivitatea, mulți locuitori de vară folosesc un amestec din acest ingredient.

Bicarbonatul de sodiu este utilizat în diverse domenii de activitate. Grădinarii îl folosesc în grădinile lor pentru că bicarbonatul de sodiu este o sursă excelentă de sodiu fiind foarte importantă pentru dezvoltarea plantelor. Soluțiile din bicarbonat de sodiu au multe avantaje. Acest produs ajută la creșterea și germinarea răsadurilor, crește numărul de ovare pe roșii și îmbunătățiți starea tufișurilor și face mai puternice. De asemenea, bicarbonatul contribuie la îmbunătățirea gustului roșiilor, protejează planta de diferite boli și dăunători și reduce aciditatea solului.

rosii in gradina unei persoane alaturi de un recipient pentru udarea rasadurilor

Bicarbonatul se poate folosi și înainte de înflorire

Bicarbonat de sodiu tratament tomate. Îngrășământ natural pentru tot parcursul sezonului

Pentru cultivarea roșiilor în propria grădină puteți utiliza o soluție de bicarbonat de sodiu drept îngrășământ pe tot parcursul sezonului. Acesta poate fi folosit și la înmuierea semințelor. Mulți grădinari folosesc acest produs pentru a trata semințele înainte de plantare. Acestea sunt înmuiate timp de 24 de ore într-o soluție de bicarbonat de sodiu de un procent. Este foarte important să nu țineți prea mult semințele, deoarece acest lucru le poate reduce calitatea.

De asemenea, puteți folosi acest îngrășământ după plantarea răsadurilor într-o seră sau în teren deschis. Acest lucru va proteja roșiile de apariția ciupercilor și dăunătorilor precum diverse insecte. În această etapă, se recomandă pulverizarea plantelor cu o soluție de sifon mai concentrată. Se recomandă aplicarea oricărui îngrășământ la două săptămâni după plantarea roșiilor. Astfel, vei obține o roadă bogată de gogonele pentru a le pune la murat sau pentru a pregăti o salată din acestea.

rosii stropite in gradina

Bicarbonatul de sodiu este utilizat în diverse domenii de activitate

Bicarbonatul se poate folosi și înainte de înflorire. Pulverizarea plantelor care abia încep să înflorească le ajută să devină mai puternice și sunt protejate de dăunători și diferite boli. Utilizarea unei soluții de sifon de trei procente în această etapă vă permite să faceți legumele mai gustoase, suculente și mai mari.

Udarea plantelor cu acest produs nu este foarte des necesară. Acest lucru ar trebui făcut nu mai mult de o dată pe săptămână. În acest caz, este necesar să se observe modul în care plantele reacționează la un astfel de îngrășământ.

persoana care stropeste rosiile cu un pulverizator cu solutie de bicarbonat de sodiu

Pentru cultivarea roșiilor în propria grădină puteți utiliza o soluție de bicarbonat de sodiu drept îngrășământ pe tot parcursul sezonului

Cum să pregătești soluția pentru stropirea legumelor. În ce recipient trebuie dizolvat bicarbonatul

Pentru ca plantele să beneficieze maxim de soluția de bicarbonat, trebuie să urmați reguli simple în procesul de preparare a acesteia. În primul rând, trebuie să dizolvați sifonul într-un recipient de sticlă. Recipientele în care se prepară soluțiile trebuie să fie întotdeauna curate. Apa folosită pentru a dilua pulberea trebuie să fie caldă. Nu îl puteți încălzi la o temperatură mai mare de 50 de grade. În caz contrar, soluția va dăuna plantelor.

Pentru a dilua sifonul, puteți folosi atât apă de ploaie, cât și cea luată de la robinet sau colectată dintr-o fântână. Udarea tufelor cu soluții cu sifon ajută la îmbunătățirea gustului roșiilor. Puteți folosi un amestec de o linguriță de sifon și 5 litri de apă de băut pentru aceasta.

Roșiile pot fi udate cu bicarbonat de sodiu ca tratament pentru tomate de mai multe ori pe sezon. Cel mai bine se face acest lucru dimineața, înainte de răsăritul soarelui. Intervalul dintre proceduri trebuie să fie de cel puțin 10 zile. Amestecul trebuie aplicat direct sub rădăcina plantei.

rosii stropite in gradina

De asemenea, bicarbonatul contribuie la îmbunătățirea gustului roșiilor, protejează planta de diferite boli și dăunători și reduce aciditatea solului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *