Prima pagină » Sanatate » Bicarbonat de sodiu pentru scabie: Ajutor nesperat dat în lupta cu râia

Bicarbonat de sodiu pentru scabie: Ajutor nesperat dat în lupta cu râia

08 iul. 2021, 11:24,
în Sanatate

Scabia, denumită popular râie, este o afecțiune cauzată de infestarea pielii cu acarianul uman Sarcoptes scabie varietas Hominis, care parazitează stratul superior al pielii unde trăiește și își depune ouale.

Pentru a scăpa de scabie, există mai multe tratamente, care sunt recomandate de medici, dar multă lume alege să apeleze la remedii naturale, unul dintre cele mai des folosite fiind bicarbonatul de sodiu.

Scabia se poate răspândi rapid, în condiții de aglomerație, unde contactul corp la corp este frecvent. Tocmai de aceea, focarele de râie apar mai des în casele de copii, spitalele, căminele de bătrâni și penitenciare.

Simptome ala scabiei

La o persoană care nu a mai avut până atunci scabie, simptomele apar după aproximativ 4-6 săptămâni de la infectare. Trebuie ținut cont că în acest timp se poate transmite boala, chiar dacă nu sunt prezente simptome. Pentru cei care au mai avut scabie, la reinfectare simptomele apar după 1-4 zile.

Cele mai comune simptome ale scabiei sunt: mâncărimile, ce se intensifică noaptea și erupții cutanate de tipul pustulelor. Acestea pot să apară la nivelul întregului corp sau localizate într-o anumită zonă, la cot, genunchi, degete, penis sau mamelon).

La persoanele care au scabie se pot observa mici șanțuri șerpuite săpate de paraziții femele la suprafața pielii. Acestea pot fi greu de identificat și se regăsesc cu precădere în pielea de la nivelul cotului, genunchiului, penisului, sânilor, umărului sau în pielea dintre degete.

Anumite simptome de scabie se pot găsi și la nivelul capului, feței, gâtului și palmelor doar la bebeluși și copii de vârste mici.

Cum se tratează scabia

Pentru tratarea scabiei se găsesc mai multe soluții, pentru a căror achiziționare n ueste neapărat necesară prescripția medicală.

Pentru adulți si copii de vârsta mai mare se folosesc creme sau loțiuni care se aplica pe corp de la gât în jos. În cazul bebelușilor și copii cu vârste mici, scabicidele se aplică și la nivelul capului.

Crema cu permetrină, este o cremă topică care ucide acarienii ce provoacă scabia și ouăle lor. Loțiunea cu lindan este prescris de medic persoanelor care nu pot tolera alte creme. O altă cremă care se poate aplica împotriva scabiei este crotamitonul. Aceasta se aplică o dată pe zi timp de două zile.

Ivermectina are eficacitate ridicată împotriva scabiei este un medicament oral pentru persoanele cu probleme ale sistemului imunitar sau care nu răspund la tratamentele convenționale.

După efectuarea tratamentului și deparazitarea hainelor purtate, se recomandă purtarea de haine curate. Pentru un tratament cât mai reușit, acesta este prescris și partenerilor sexuali și celor careau aceeași locuință, pentru a fi tratate simultan și a nu se risca o reinfectare. Dacă simptomele persista și după 2-4 săptămâni de la efectuarea tratamentului, este necesară reluarea acestuia.

Bicarbonat de sodiu pentru scabie: Remediu natural pentru a căpa de râie

Pentru a scăpa de scabie, pe lângă cremele și loțiunile prescrise de medic se poate apela cu succes și la unele remedii natural care pot avea, unoeri, efecte mult mai bune decât medicamentele. Unul dintre cele mai des folosite remedii natural este bicarbonatul de sodiu.

În apa de baie se adaugă aproximativ 200 g de bicarbonate de sodiu. Se recomandă să stați în acea apă aproximativ jumătate de oră sau mai mult. După ce ați stat în această soluție nu este indicat să vă clătiți deoarece bicarbonatul de sodium va continua să acționeze împotriva scabiei.

O altă soluție pentru mâncărimile cutantae provcate de scabie este aloe vera. Gelul acestei plante regenerează pielea și ameliorează inflamațiile și vindecă regiunea vizată. Astfel, studiile au arătat că gelul de aloe vera este la fel de eficient ca benzotatul de benzil pentru tratarea scabiei.

Un alt remediu n atural împotriva scabiei este uleiul de arbore de ceai. Acesta poate ameliora pielea afectată de mâncărimi, dar nu poate elimina ouăle acarienilor îngropate în aceasta.

Și oțetul alb este un alt remediu natural pentru scabie deoarece ameliorează senzația de mâncărime și iritațiile produse de scabie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025