Prima pagină » Stiri si curiozitati » Bicarbonat de sodiu pentru melci: Trucul pe care îl știe orice grădinar

Bicarbonat de sodiu pentru melci: Trucul pe care îl știe orice grădinar

06 apr. 2021, 12:47,
în Stiri si curiozitati

Toată lumea știe că bicarbonatul de sodiu are multe întrebuințări în bucătărie, în rețetele pe care le prepari, însă acesta are efecte miraculoase și în grădină. Bicarbonatul de sodiu te ajută să scapi de melci, alungă furnicile sau îndulcește roșiile.

Atunci când îți dorești ca vara să ai o grădină frumoasă, cu multe legume și fructe, dar și flori parfumate, trebuie să știi să apelezi la acele trucuri pe care le folsoește orice grădinar.

Pentru a ajuta plantele de grădină să crească sănătos și pentru a ține departe dăunătorii se poate apela la multe soluții. Una dintre acestea este folosirea bicarbonatului de sodiu, care pe lângă minunile pe care le poate face în bucătărie poate fi de un real folos și în grădină.

Bicarbonat de sodiu pentru melci: Cum să scapi rapid de ei

Mecii de grădină pot reprezenta o mare problemă, iar pentru a scăpa de aceștia se pot folosi mai multe metode. Pe lângă plantatul de ceapă, usturoi sau maghiran, folosirea de cafea sau punerea de nisip amestecat cu cenușă, pietriș sau rumeguș, mulți grădinari apelează la bicarbonatul de sodiu.

Tot ce trebuie să faci este să presari puţin bicarbonat la colţurile grădinii şi vei reuși să scapi de melcii de gărdină.

O altă mare problemă pentru grădina ta pot fi furnicile. La fel ca și în cazul melcilor, ca să alungi furnicile trebuie să folosești bicarbonat. Prepară un amestec din oţet şi bicarbonat, pulverizează în zonele invadate de furnici şi poţi uita de ele.

Dacă îți dorești o grădină frumoasă, plină de flori parfumate, dizolvă o lingură de bicarbonat la un litru de apă şi pulverizează zilnic pe flori. Acestea vor arăta mai frumoase şi mai viu colorate.

Deoarece pământul este extreme de important pentru orice grădinar, în afară de apă, presară bicarbonat de sodiu peste pământ pentru ca acesta să devină mai puternic.

Bicarbonat de sodiu, pe psot de insecticid și fungicid natural

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca fungicid 100% natural. Într-un litru de apă, dizolvă două lingurițe de bicarbonat de sodiu. Soluția trebuie pulverizată pe frunzele plantelor care prezintă mici pete negre. Pentru a avea effect trebuie să repeți această acțiune săptămânal.

Pentru mucegaiul alb al plantelor, puteți utilize o soluție realizată dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu, 1 lingură ulei vegetal, o lingură detergent de vase și 3 litri de apă. Soluția se pulverizată săptămânal pe plantele din gradină.

Folosit ca îngrășământ și ierbicid natural

Dacă îți dorești o grădină cu multe flori parfumate și care înfloresc repede, o lingură de bicarbonat la un litru de apă şi pulverizează zilnic pe flori. Acestea vor arăta mai frumoase şi mai viu colorate.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folsoit și pe post de ierbicid. Pentru asta, presară pe alei sau poate în crăpăturile dintre plăcile de ciment din curte bicarbonate de sodiu și nu vor mai crește buruieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *