Prima pagină » Sanatate » Bicarbonat de sodiu pentru mâncărimi de piele. Un remediu versatil pentru probleme de sănătate

Bicarbonat de sodiu pentru mâncărimi de piele. Un remediu versatil pentru probleme de sănătate

12 iul. 2024, 11:03,
în Sanatate

Proprietățile bicarbonatului sunt recunoscute, mai ales în ceea ce privesc mâncărimile sau picioarele umflate și obosite. Mulți folosesc bicarbonatul de sodiu pentru mâncărimile de piele și se bucură de efectele sale imediate.

Bicarbonat de sodiu pentru mâncărimi de piele

Mâncărimile de piele reprezintă o problemă constantă și poate fi foarte deranjantă. Bicarbonatul de sodiu are proprietăți antiinflamatorii și poate fi o reală soluție pentru asta.

Acesta ajută la calmarea iritațiilor și la reducerea mâncărimilor, indiferent dacă sunt cauzate de mușcături de insecte, reacții alergice sau alte iritații. Soluția este utilă pentru mâncărimile ușoare, în cazul unor cazuri mai grave sau persistente, se recomandă consultul medicului.

Soluția necesară este făcută din apă călduță cu pulbere de bicarbonat, astfel încât să rezulte o pastă consistentă. Această pastă se aplică pe zona iritată și se lasă să acționeze pentru câteva minute. Este important să nu scărpinați zona în timp ce pasta e aplicată, pentru a nu irita și mai tare zona. După ce și-a făcut efectul, spălați zona cu apă rece. Apa rece închide porii și calmează și mai tare pielea.

Aveți grijă să nu utilizați bicarbonatul în exces. În acest caz, soluția poate usca pielea și poate agrava problemele unei pieli sensibile. Pastă trebui aplicată doar o dată sau de două ori pe săptămână.

Soluție cu bicarbonat, remediu pentru picioare obosite

Bicarbonatul de sodiu este un remediu excelent și pentru picioarele obosite. După o zi lungă, acestea se pot umfla și pot durea. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu într-un lighean cu apă călduță. Înmuiați picioarele în soluție pentru 20-30 de minute, timp în care bicarbonatul va ameliora tensiunea și va permite mușchilor să se relaxeze.

Aplicarea acestui tratament seara, înainte de culcare, nu numai că relaxează mușchii picioarelor, dar contribuie și la un somn mai odihnitor. Bicarbonatul de sodiu este de asemenea folosit adesea pentru băi relaxante, dar trebuie să fim atenți la cantitatea adăugată în apă. Un exces poate face apa prea alcalină, ceea ce poate influența negativ pielea și sănătatea generală.

Înainte să utilizați orice formă de tratament cu bicarbonat, este recomandat să testați pe o porțiune mică de piele. Există riscul să aveți reacții adverse, cum ar fi iritații sau roșeață. Pentru persoanele cu afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema sau psoriazis, este recomandat să discute cu un dermatolog înainte de a folosi bicarbonat de sodiu ca tratament.

Cel mai bine este să nu folosiți soluția cu bicarbonat pe pielea sensibili și în niciun caz pe răni deschise. Aceasta poate crea disconfort sau poate agrava situația. De asemenea, nu trebuie să o folosim prea des. Soluția are capacitatea de a modifica pH-ul natural al pielii și poate duce la uscăciune și iritații.

Bicarbonatul de sodiu pentru mâncărimi de piele, folosit moderat, este un aliat de nădejde, având un efect imediat. Fiind un remediu versatil, acesta poate fi folosit și pentru multe alte situații, fie în îngrijirea personală, fie când e vorba de afecțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
10 august 2024
10 august 2024