Expunerea la soare, substanțele chimice dure și poluarea ne poate deteriora pielea și poate provoca pete, riduri și cosuri care pot fi dificil de îndepărtat. Probabil că ai încercat o mulțime de creme și loțiuni pentru a scăpa de ele, dar eforturile tale par a fi în zadar. Dacă sunteți în căutarea unui remediu natural pentru a face ca aceste probleme ale pielii să dispară și să recâștigi o față radiantă, aceasta este metoda naturală ideală!
Pielea noastră produce un pigment numit melanină care îi conferă culoarea. În anumite circumstanțe, acest pigment este produs în exces, provocând pigmentare și pete întunecate. Cea mai frecventă cauză a acestei supraproducții este expunerea la lumina soarelui dăunătoare, fără nicio protecție.
Ridurile, pe de altă parte, sunt cauzate de o combinație de factori, inclusiv vârsta, expunerea la razele ultraviolete care accelerează îmbătrânirea, fumatul și expresiile faciale repetate.
Pentru a remedia aceste probleme ale pielii, iată o mască pe bază de bicarbonat de sodiu care vă va reda tinerețea și strălucirea feței.
Bicarbonat de sodiu cu lamaie pentru fata: reduce ridurile, petele si cosurile
Ingrediente
2 linguri bicarbonat de sodiu
Apă minerală naturală
1/2 linguriță de suc de lamaie, dacă aveți pielea foarte grasă
1/2 linguriță de miere, dacă pielea de pe față este uscată
Puteți adăuga orice alt ingredient cu care sunteți obișnuiți, cum ar fi aloe vera sau ulei de măsline.
Pregătire
Adăugați câteva picături de apă în bicarbonatul de sodiu. Adăugați apoi o jumătate de linguriță de suc de lămâie și o jumătate de linguriță de miere, în funcție de nevoile dumneavoastră. Pentru o mai bună exfoliere, adăugați puțin gel de aloe vera! Amestecați totul până când obtineți o pastă ușoară omogenă. Aplicați masca pe toată fața, evitând zona ochilor. Așteptați între 15 minute și 20 de minute. Îndepărtați masca cu apă călduță. Dacă vedeți că pielea de pe față se usucă mult, aplicați o cremă hidratantă sau ulei vegetal, cum ar fi uleiul de măsline. Această mască trebuie utilizată o dată pe săptămână.
Beneficiile ingredientelor
Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este o substanță naturală sub forma unei pulberi fine. Această substanță alcalină are proprietăți antibacteriene, antifungice, antiseptice și antiinflamatoare. Bicarbonatul de sodiu funcționează ca un exfoliant pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii care pot acoperi pielea mai netedă și mai tânără.
Cu toate acestea, utilizarea bicarbonatului de sodiu prea mult timp sau pentru o lungă perioadă de timp vă poate deteriora sau usca pielea. De asemenea, ar trebui să faceți un test pentru a determina dacă pielea este sensibilă la această substanță.
Suc de lămâie
Lămâia luminează tenul și acționează ca astringent; îndepărtează excesul de grăsime și murdărie de pe piele. Acest efect astringent tonifică pielea. Este, de asemenea, un agent antiseptic.
Lămâia acționează asupra acneei reducând atât secrețiile de sebum, cât și bacteriile care provoacă cosuri. De asemenea, reduce pigmentarea sub formă de pete cu ajutorul celor două componente ale sale, vitamina C și acidul citric. Cu toate acestea, acest citric este fotosensibilizant, deci nu ar trebui să vă expuneți niciodată la soare în timp ce îl utilizați.
Nu faceți niciodată greșeala de a freca lămâia direct pe cosuri, deoarece acest lucru ar putea duce la o reacție proastă. Șansele de reacții cutanate sunt mari dacă vă expuneți pielea la soare sau dacă aplicați un produs puternic anti-acneic în aceeași zi.
Mierea
Măștile cu miere lasă pielea mai fină și mai hidratată și pot îmbunătăți aspectul liniilor fine și a ridurilor. De asemenea, pielea se poate simți mai fermă și mai tonifiată după o mască cu miere. Vâscozitatea și grosimea mierii o fac un balsam protector care poate elimina infecția și crea un mediu de vindecare umed pentru piele.
Aloe vera
Datorită bogăției sale în vitaminele E, C și beta-caroten, gelul de aloe vera este excelent pentru tratarea mai multor probleme ale pielii. De fapt, aceste componente fac posibilă protejarea pielii de îmbătrânire, stimularea regenerării celulare și, astfel, lupta împotriva ridurilor și petelor închise la culoare. În plus, această plantă are puteri antiinflamatorii și antimicrobiene care sunt importante pentru combaterea acneei și pentru vindecarea acesteia.
Cu toate acestea, utilizarea prelungită a gelului de aloe vera poate provoca alergii cutanate, cum ar fi urticarie și inflamații generalizate. De asemenea, poate provoca roșeață a pleoapelor. Alte efecte asupra pielii pot include întărirea, uscăciunea și dezvoltarea petelor violete.