Prima pagină » Eveniment-Social » Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi” din Iași își redeschide programul cu publicul
Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi” din Iași își redeschide programul cu publicul

14 mai 2020, 04:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Veste pună pentru pasionații de lectură! După ridicarea Stării de Urgență, pe fondul pandemiei de COVID-19, programul de lucru cu publicul al Bibliotecii Județene „Gheorghe Asachi” Iași se va relua parțial. Asta începând de luni, 18 mai 2020, atât în sediul central, cât și în filiale, după orarul normal. Desigur, vor fi impuse norme de securitate medicală și de distanțare socială. Nu vor fi organizate evenimente publice

După ridicarea Stării de Urgență, pe fondul pandemiei de COVID-19, programul de lucru cu publicul al Bibliotecii Județene „Gheorghe Asachi” Iași se va relua parțial. Asta începând de luni, 18 mai 2020, atât în sediul central, cât și în filiale, după orarul normal. Desigur, vor fi impuse norme de securitate medicală și de distanțare socială. Nu vor fi organizate evenimente publice.

Cum se va redeschide programul cu publicul și ce putem găsi la Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi” Iași

În acest context, accesul la Sala de Lectură, Împrumut, acces la Colecții speciale se va face cu anumite reguli stricte. Pe de altă parte, în această perioadă de activitate suspendată, Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi” Iași a derulat o serie de activități on-line. De reamintit că, anul acesta, instituția aniversează un secol de la fondare. Între 1924 și 1926, istoricul N.A. Bogdan alcătuiește primul catalog al bibliotecii. Din 1935, ea devine o instituție de sine stătătoare, cu un buget propriu. De asemenea, între 1936-1945, biblioteca este condusă de faimosul Rudolf Șuțu. În 1937, la 1 iulie, istoricul Nicolae Iorga, unul dintre importanții donatori de cărți (574 volume), vizita biblioteca și consemna: „Întemeierea acestei biblioteci de către Primăria Municipiului Iași este una din cele mai frumoase opere culturale”. Tot atunci, într-un local din curtea Mănăstirii Golia, are loc deschiderea oficială a Bibliotecii municipalității. Acum, sediul central al acesteia este la Galeriile de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Biblioteca este în subordinea Consiliului Județean (CJ) Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *