Prima pagină » Local » „Biblioteca de Sport”, ediția a VI-a, un proiect marca Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi menit să-i facă pe cei mici să iubească mișcarea

„Biblioteca de Sport”, ediția a VI-a, un proiect marca Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi menit să-i facă pe cei mici să iubească mișcarea

22 aug. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

Joi, 18 august 2022, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, alături de Școala de Arte „Bel Art” Iași și SECOM Consultanță Naturopată Iași, a desfășurat o altă sesiune de lectură și sport în cadrul proiectului „Biblioteca de Sport”, ediția a VI-a. Proiectul își propune experimentarea unor noi instrumente eficiente pentru participarea comunității, cititori activi și non-cititori, în derularea unor activități-stimulent pentru dezvoltarea și sprijinirea practicării sportului ca metodă de incluziune socială prin educație și lectură

În ediția a VI-a, pentru lunile iulie și august 2022, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi implementează acest proiect cu partenerii – Club Master San Iași, Quasar Dance Iași și Școala de Arte „Bel Art” Iași. Motto-ul proiectului „Biblioteca de Sport 6” este: SPORT + LECTURĂ = SĂNĂTATE și BUNĂSTARE!

Copiii s-au distrat și au făcut mișcare pe ritmuri de dans

Astfel, profitând de atmosfera de vacanță, participanții, fie ei copiii, părinți sau bunici, cititori ai Bibliotecii Judeţeane „Gh. Asachi” Iaşi, alături de alți adolescenți de la Centrul de Servicii Sociale „C.A. Rosetti” din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, și-au exprimat bucuroși opțiunile pentru lectura de vacanță. Este cunoscut faptul că persoanele care citesc mai mult îşi dezvoltă imaginaţia şi reuşesc să-şi exprime mai uşor emoții, opinii, convingeri și valori.

Evenimentul a fost coordonat de către voluntarii bibliotecii, Evelina Popa, Bianca Andrei, Teodora Sandu, Raissa Tudose, Elena Damian și Ana Zamfira Țurcanașu, care au susținut în mod reconfortant o atmosferă frumoasă de vacanță.

În partea a doua a întâlnirii, cei prezenți care au considerat că sportul este un instrument eficient pentru sănătate și distracție au făcut primii pași sau au exersat zumba sub îndrumarea instructorului de dans, Sorin Tanasă, împreună cu alți practicanți de la Școala de Arte „Bel Art” Iași ce este coordonată de managerul Cătălina Negru. Zumba este un program de fitness care implică cardio și dans de inspirație latină.

La final, toți participanții entuziasmați de modul în care și-au petrecut ziua au transmis că vor lua parte și la ultima sesiune a proiectului care se va desfășura în data de 25 august 2022, de la ora 16:00.

Joi, 25 august 2022, va avea loc ultima întâlnire din cadrul proiectului „Biblioteca de Sport”

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi a derulat pe durata vacanței de vară mai multe proiecte interesante dedicate copiilor și tinerilor, precum „Bucuria caligrafiei”, „Grafica și fotografia”, „Biblioteca de Sport”, „În lumea culorilor” și altele.

În acest context, joi, 18 august, la Filiala „Mihail Sadoveanu” a avut loc prima întâlnire în cadrul activității ecologice „Colțișorul de verde”. Depinde de noi toți ca mediul înconjurător să fie curat și sănătos, astfel cei mici au învățat încă o dată să protejeze planeta. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a dezvolta spiritul ecologic în rândul tinerilor și de a-i învăța cum să respecte mediul înconjurător, cum să consume mai puțin și cum să sorteze deșeurile. Copiii au făcut poze cu locurile cele mai poluate din cartierul Alexandru cel Bun și din albia râului Bahlui, râu ce străbate o parte din județul Iași și care în unele locuri este sufocat de gunoaie. Micii ecologiști au surprins și cele mai frumoase locuri din cartierul în care locuiesc, cu imagini inedite din parcurile și spațiile verzi din jurul blocurilor.

Joi, 25 august 2022, de la ora 16:00, va avea loc ultima întâlnire din cadrul proiectului „Biblioteca de Sport”. Aceste sesiuni au avut menirea să-i ajute pe participanții-cititori ai bibliotecii să se inspire și să-i facă să aleagă mișcarea și dansul zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie. Persoanele care doresc să ia parte la această ultimă întâlnire desfășurată în cadrul proiectului „Biblioteca de Sport” se pot înscrie la sediul bibliotecii, Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin, sau prin intermediul numărului de telefon mobil 0753024405. Participarea este gratuită pentru utilizatorii Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *