Biblia Diavolului este un manuscris care a stârnit foarte multe controverse în rândul oamenilor. Legenda spune că Biblia Diavolului a fost scrisă într-o singură noapte, de un călugăr singuratic care și-a vândut sufletul diavolului, tocmai pentru a scrie această carte.
Alți oameni cred că Satana însuși a coborât pe Pământ și a scris cartea în cauză.
Oamenii un pic mai raționali sau sceptici, consideră că această biblie a fost scrisă de un călugăr pe o perioadă mai lungă, chiar de zeci de ani, în secolul al XIII-lea. Cartea are un volum foarte mare. Se spune că aceasta cântărește aproximativ 75 de kilograme și cuprinde propriul său „Vechi Testament” și „Noul Testament”, precum și diverse alte lucrări.
Aceasta a fost scrisă în Cehia pe care o cunoaștem noi astăzi, la mănăstirea Benedictine din Podlazice. În zilele noastre, manuscrisul este bine păstrat în Librăria Națională a Suediei din Stockholm.
De ce a fost denumită „Biblia Diavolului”
În acest manuscris apare pentru prima dată o ilustrație care ni-l arată pe Diavol. Aceasta se află la pagina 290 a cărții și a stârnit multe controverse la timpul său, și nu numai. Chiar și în zilele noastre, această carte este încă cercetată de specialiști.
Biblia Diavolului este, într-adevăr, un obiect misterios și uimitor. Denumirea sa originală este „Codex Gigas”, care se traduce prin „cartea uriașă”. Însă, datorită paginii din carte în care este reprezentat Satana, și-a căpătat denumirea populară de „Biblia Diavolului”.
Acea ilustrație nu a ajutat numai la denumirea cărții, ci a și inițiat felul în care noi percepem înfățișarea diavolului în ziua de astăzi. Toate reprezentările actuale ale Satanei au la bază imaginea din așa-zisa „biblie”.
Legenda manuscrisului: Pactul cu Diavolul
Se spune că cel care a scris această carte era un călugăr care a comis foarte mari păcate. Acesta urma să fie pedepsit foarte aspru: trebuia să fie zidit cât încă era în viață. Călugărului păcătos i-a venit o idee, astfel, i-a jurat episcopului că va scrie o carte atât de deosebită și frumoasă, cum nu a mai văzut nimeni până atunci. Așa-zisa carte de care vorbea călugărul urma să cuprindă atât Biblia, cât și tot ceea ce știa omenirea până la vremea aceea.
Cea mai mare problemă cu această promisiune era faptul că acel călugăr era obligat să o termine într-o singură noapte, pentru a i se ispăși toate păcatele comise.
Disperat, realizând că nu poate duce acest jurământ până la capăt, călugărul ar fi făcut un pact cu însuși Diavolul.
Mulți oameni nu cred că manuscrisul uriaș ar fi putut fi scris de o singură persoană, însă în urma unor studii, s-a constatat că scrisul aparține aceleiași persoane și că nu este posibil să fi existat mai mulți autori. Problema cu acest lucru este timpul. Este clar că un singur om nu ar fi reușit să scrie atât de mult, într-un timp atât de scurt. Prin estimare, ar fi durat chiar 20-30 de ani.
Se speculează că un călugăr pe nume Hermann este cel din spatele Bibliei Diavolului. Acesta trăia la mănăstirea din Podlazice.
Biblia Diavolul este considerată a opta minune a lumii. Se spune că a trecut printr-un incendiu și a rămas aproape neatinsă după ce a fost aruncată pe geam de către un călugăr care încerca să o salveze.