Prima pagină » Economic Local » Biagio Scrofani, producător din Iași: „În fermă, la noi, a fost un an bun. Acum, fermierul este și un bun economist”

Biagio Scrofani, producător din Iași: „În fermă, la noi, a fost un an bun. Acum, fermierul este și un bun economist”

06 sept. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local
Biagio Scrofani, producător din Iași: „În fermă, la noi, a fost un an bun. Acum, fermierul este și un bun economist”

Biagio Scrofani, italianul care face agricultură la Iași, fiind producător de legume, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre familie, pasiuni și cum reușește să facă performanță în agricultură. Biagio a participat la emisiunea „Gospodar fără pereche”, unde a întâlnit-o pe Valerica Croitoru, cu care s-a cuplat. Interviul poate fi urmărit AICI:

Biagio Scrofani, italianul care face agricultură la Iași, fiind producător de legume, susține că, în ultimii ani, s-a adaptat provocărilor din domeniu și că, indiferent că este vorba de business sau viața personală, trebuie să trăiești simplu.

„În orice, că-i vorba de o relație, că-i vorba de business, orice se învârte în jurul nostru ca ființe umane, atâta timp cât este simplu, rezultatul poate fi nu bun, ci foarte bun. De ce să mă feresc să spun cum fac eu grâul sau varza, cu ce tratez? Atâta timp cât respect regulile, pentru mediu, pentru persoanele din jur, cred că acesta e secretul pentru longevitate, să trăiești frumos și bine. Eu, ca producător, mă confrunt în fiecare zi cu diverse situații, dar cred că cel de sus are grijă de noi. Dacă vorbim de business, anul acesta, eu am avut producții bune, am reușit să le comercializez așa cum v-ați obișnuit, în fața terenului unde avem plantația cu legume”, spune producătorul din Iași.

Biagio Scrofani, producător din Iași: „În fermă, la noi, a fost un an bun”

Biagio adaugă faptul că, anul acesta, are producție bună.

„În fermă, la noi, a fost un an bun. Am început campania de primăvară cu mare entuziasm, în forță, apoi au apărut probleme, ați văzut, cu lipsa apei. Am căutat soluții. Acum, fermierul este și un bun economist, concentrat pe mărirea producției și reducerea costurilor pentru aceste producții. Pentru eu, fermierul, nu îl mai consider doar fermier. O figură importantă, care nu este scoasă în evidență prea mult, este acum consumatorul. Este important să fii liniștit că ceea ce mănânci, e calitativ. Dacă educăm, informăm consumatorul, noi, cei din primul sector, suntem mai liniștiți”, mai spune producătorul din Iași.

Agricultorul italian, stabilit la Iași în urmă cu 20 ani, se confruntă cu o situație neașteptată: criza forței de muncă. Producătorul din comuna Strunga spune că persoanele care îl ajutau în plantație, aproape tot anul, au plecat în străinătate.

Sute de interviuri cu specialiști din diverse domenii, postate pe YouTube, la secțiunea „PodcastBZI”

Denisa Talef, medic veterinar în cadrul DSVSA Iași, discută, într-un nou episod de #PodcastBZI, despre siguranța alimentară, autorizarea unităților alimentare, dar și dacă antreprenorii din Iași respectă legislația din acest domeniu. Specialistul discută și despre cazurile grave de toxiinfecție alimentară, dar și care sunt greșelile pe care le fac antreprenorii când apar astfel de situații. În cadrul proiectului #PodcastBZI, au fost prezenți sute de specialiști, din diverse domenii de activitate. Psihologul Andreea Buhuși, din Iași, discută, într-un nou episod de #PodcastBZI, despre principala cauză a divorțurilor, de ce va crește numărul cuplurilor care se despart la notar, dar și cum au evoluat relațiile de cuplu în România. De asemenea, Biagio Scrofani, producător din Iași, vorbește despre situația producătorilor din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *