Prima pagină » International » Benigno Aquino III, fostul președinte al statului Filipine, a murit. Avea doar 61 de ani

Benigno Aquino III, fostul președinte al statului Filipine, a murit. Avea doar 61 de ani

25 iun. 2021, 13:29,
în International

Benigno Aquino III, fostul președinte al statului Filipine, a murit la vârsta de 61 de ani. Bărbatul a mai trecut pe lângă moarte în urmă cu câțiva ani într-un atentat extrem de violent, soldat cu mai mulți morți dintre gărzile de corp.

Fostul președinte s-a stins din viață din cauza unui infarct.

Benigno Aquino III a murit

Judecătorul Curții Supreme, Marvic Leonen, a fost cel care a făcut public tragicul anunț. „Cu profundă tristețe am aflat în această dimineață de trecerea fostului preș. Benigno Aquino ”, a declarat acesta în timpul unei conferințe de presă.

Aquino a fost dus de urgență la un spital din Quezon City în dimineața zilei de joi, 24 iunie, unde a murit din cauza insuficienței cardiace, a raportat Manila Bulletin, citând membrii familiei.

Tatăl său a fost asasinat

Aquino a fost rănit într-o tentativă eșuată de lovitură de stat din 1987 împotriva guvernului mamei sale, în care a fost împușcat de cinci ori și trei dintre gărzile sale personale au fost ucise.

Tatăl său a fost pe vremuri senator de opoziție populară și un critic frecvent al regimului autoritar al lui Ferdinand Marcos.

După întoarcerea din exil în Statele Unite în 1983, bătrânul Aquino a fost asasinat, ajutând la furia populară împotriva lui Marcos, care a fost în cele din urmă dat jos.

Benigno Aquino s-a născut pe 8 februarie 1960. Acesta a obținut o diplomă în economie la Universitatea Ateneo de Manila, începând ulterior o carieră politică, mai întâi ca congresman, apoi ca senator.

În timpul mandatului de președinte a avut un merit important în cea mai rapidă creștere economică din Filipine din anii 1970, economia țării extinzându-se cu o medie de 6,2% pe an, depășind de 7% de două ori, potrivit Bloomberg.

Benigno Aquino III a fost succedat în 2016 de Rodrigo Duterte, care este președinte și în momentul de față.

Adrian Rădulescu, fost consilier al președintelui Traian Băsescu și fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a murit in luna mai

Adrian Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România, s-a stins din viaţă la vârsta de 66 de ani. Potrivit autoritatilor, cauza morţii ar fi „insuficienţă multiplă de organe”.

Acesta s-a prezentat a spital şi a fost internat direct la Terapie Intensivă, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru el, fiind deja în stare gravă.

Benigno Aquino III a fost succedat în 2016 de Rodrigo Duterte, care este președinte și în momentul de față.

Adrian Rădulescu, fost consilier al președintelui Traian Băsescu și fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a murit în luna mai

Adrian Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România, s-a stins din viaţă la vârsta de 66 de ani. Potrivit autorităților, cauza morţii ar fi „insuficienţă multiplă de organe”.

Acesta s-a prezentat a spital şi a fost internat direct la Terapie Intensivă, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru el, fiind deja în stare gravă.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024