Prima pagină » Stiri si curiozitati » Beneficiile uleiului de cocos în cafea. Când poate deveni băutura aromată și energizantă un pericol pentru sănătate

Beneficiile uleiului de cocos în cafea. Când poate deveni băutura aromată și energizantă un pericol pentru sănătate

18 ian. 2024, 15:03,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Multă lume este dornică să afle care sunt beneficiile uleiului de cocos în cafea. Cafeaua face parte dintr-un adevărat ritual zilnic și este pe placul tuturor. Fie că este servită dimineața fie că este consumată pe timpul zilei, cafeaua se face după rețete diverse, în funcție de preferințe. Pentru a oferi cafelei un plus de savoare, putem adăuga ulei de cocos. Puțini sunt cei care știu când poate deveni băutura aromată și energizantă un pericol pentru sănătate.

Beneficiile uleiului de cocos în cafea

Dacă vrem să pregătim o cafea aromată, energizantă și sănătoasă, putem adăuga câteva picături de ulei de cocos. Uleiul de cocos este untos și va face cafeaua mai cremoasă și mai savuroasă. Dacă punem ulei de cocos în cafea, putem să renunțăm la lapte.

Punerea uleiului de cocos în cafea poate avea efecte pozitive asupra nivelului zahărului din sânge, asupra digestiei cofeinei, asupra imunității și asupra sănătății pielii și părului. Cafeaua cu ulei de cocos este un adevărat stimulent pentru sistemul nervos și oferă un plus de energie organismului.

Cafeaua cu ulei de cocos are numeroase beneficii pentru sănătate, însă nu trebuie depășită doza zilnică recomandată. Uleiul de cocos este bogat în grăsimi saturate și poate crește nivelul colesterolului. Consumat în exces poate dăuna sănătății cardiovasculare. De asemenea, cafeaua cu ulei de cocos poate duce, în unele situații, la crampe stomacale și tulburări digestive.

Cafeaua cu ulei de cocos și scorțișoară are o aromă aparte și este benefică pentru organism. Această băutură previne numeroase boli digestive și ajută la pierderea în greutate. Cafeaua cu ulei de cocos sau cu cardamom are efecte uluitoare, iar dacă este consumată cu moderație, vom avea parte de toate beneficiile acestei băuturi nelipsite din rutina de dimineață.

Cum să pregătești o cafea gustoasă și sănătoasă

Pentru savuroasa cafea cu ulei de cocos și scorțișoară vom avea nevoie de 1 linguriță de ulei de cocos, 1 linguriță de esență de vanilie, 1 linguriță de scorțișoară, 1 linguriță de cacao și jumătate de linguriță de miere.

Într-un bol se pun toate ingredientele și se amestecă până când se omogenizează și toate aromele se întrepătrund. Compoziția se pune într-un borcan de sticlă cu capac etanș. Se face o cafea clasică apoi se pune în cană o linguriță din compoziția pregătită anterior. Se amestecă ușor până când se dizolvă, apoi se servește. Cu siguranță vom obține o băutură aromată, gustoasă, energizantă și sănătoasă.

Spre deosebire de adăugarea de lapte rece sau smântână ori frişcă, uleiul de nucă de cocos nu răceşte cafeaua şi nici nu diluează aroma. Cafeaua cu ulei de cocos face inima să funcționeze mai bine și stimulează creierul și metabolismul. De asemenea, cafeaua cu ulei de cocos reduce senzația de foame și ajută în procesul de slăbire. De aceea, cafeaua cu ulei de cocos este recomandată pentru consum celor care se află la dietă.

Medicii recomandă însă ca savuroasa băutură să nu fie consumată pe stomacul gol, ci după un mic dejun consistent și sănătos. Cafeaua cu ulei de cocos și scorțișoară poate fi transformată cu ușurință într-o băutură miraculoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024