Prima pagină » Sanatate » Terapii alternative » Beneficiile uleiului de armurariu
Beneficiile uleiului de armurariu

Beneficiile uleiului de armurariu

17 apr. 2015, 19:33,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:56542;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Armurariul, este unul dintre cele mai redutabile remedii naturale utilizate in bolile hepatice. Substantele active ale armurariului ajuta la regenerarea celulei hepatice si contribuie la eliminarea toxinelor din ficat. Totusi, remarcabila actiune hepatoprotectoare a plantei nu se opreste aici. Astfel, principiul activ extras din armurariu este util si dupa administrarea unor antibiotice, ca de exemplu, tetraciclina. Mai mult, cu ajutorul sau putem anula o parte din efectele toxice ale inhalarii unor pesticide.

Din semintele plantei se obtine uleiul de armurariu presat la rece care este un produs valoros datorita proprietatilor sale medicinale extraordinare.

3 uleiuri vindecatoare. Vezi cum poti folosi ca medicament uleiurile de armurariu, nuca si susan

Ce contine uleiul de armurariu
Un element important al uleiului de armurariu este silimarina. Aceasta este un complex de substante antioxidante (solidianin, silibina, etc) care protejeaza celula hepaticasa aiba puternice proprietati hepatoprotectoare.

Uleiul de armurariu contine substante carotenoide si vitamine (E, B, D, K). Cuprinde amine biogene si substante flavonoide (cum este de exemplu quercetinul).

De asemenea are micro si macro-elemente: magneziu, potasiu, fier, mangan, calciu, seleniu, zinc, vanadiu, aluminiu, cupru, crom, si altele.

Nu lipsesc acizii grasi polinesaturati de tipul celui linoleic (Omega-6), dar si acid oleic (Omega-9). De asemenea, are in compizitia sa acid palmitic, acid behenic, acid arahidic.

Foarte importanta este clorofila din planta care accelereaza procesul de vindecare a ranilor si nu numai.

Remedii naturiste cu armurariu pentru sanatatea ficatului

Proprietati si utilizari terapeutice
Uleiul de armurariu are efect hepatoprotector, imunomodulator, antibacterian, antiinflamator, antialergic, coleretic, analgezic.
El protejeaza ficatul, fiind indicat in cazurile de suprasolicitare a ficatului, in hepatitele acute ori ciroze, steatoza hepatica, leziuni hepatice toxice, dar si in litiaza biliara sau dischinezie biliara. De asemenea, sustine renerarea celulelor hepatice dar si detoxifierea acestui organ. Aceste proprietati se datoreaza activitatii substantelor antioxidante din compozitia lui, a vitaminelor C si E, a complexului de silimarina.

Pentru a detoxifia si regenera ficatul consuma zilnic o lingurita de ulei, cu 30 de minute inainte de masa, pentru o perioada de 1-2 luni.

Datorita acizilor grasi polinesaturati Omega-6 si Omega-9, uleiul de armurariu ajuta in mentinerea echilibrului hormonal, in reglarea metabolismului lipidic si astfel este imbunatatita activitatea altor sisteme din organism. Se stie ca un bun echilibru hormonal este necesar pentru functionarea normala a sistemului endocrin, cardiovascular, de reproducere si digestiv. De asemenea, acesti acizi imbunatatesc aspectul pielii.

De ce e bine sa bei ceai de armurariu

Uleiul de armurariu imbunatateste digestia si ajuta in tratamentul afectiunilor tractului gastro-intestinal datorita continutului de vitamine, minerale, substante flavonoide, dar si proprietatilor coleretice, antibacteriene si antiinflamatorii.

Este folosit in tratamentul ulcerului gastric si duodenal, enterocolitei, gastritei, constipatiei.

Prin continutul de vitamine A si E, de substante flavonoide, mangan, magneziu si clorofila, uleiul de armurariu are efect excelent asupra sistemului cardiovascular, respirator, endocrin, digestiv, intensifica procesul de vindecare a ranilor si a altor leziuni de pe suprafata pielii.

Previne imbatranirea prematura a organismului, bolile infectioase dar si cancerul, amelioreaza inflamatiile din organism, imbunatateste vederea si aspectul pielii.

Uleiul de armurariu ajuta la buna functionare a vaselor de sange si a inimii. Imbunatateste sistemul cardiovascular, scade tensiunea arateriala si nivelul colesterolului din sange, elimina spasmele de la nivelul vaselor de sange, reduce riscul de tromboza, protejeaza inima de inflamatii.

Ciulinul laptelui, cel mai eficient hepatoprotector natural. Vezi cateva preparate din aceasta planta

Poate fi utilizat in prepararea unor creme, balsamuri, masti pentru fata, poate fi folosit pentru masaj in combinatie cu alte uleiuri esentiale.

Mentine elasticitatea pielii si flexibilitatea acesteia, hraneste tesuturile, calmeaza iritatiile si inflamatiile pielii, o protejeaza de atacul alergenilor, imbunatateste aspectul pielii si combate ridurile.

Uleiul de armurariu se pastreaza in loc uscat, intunecat, la cel mult 25 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`