Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Beneficiile uleiului de argan pentru piele și păr
Beneficiile uleiului de argan pentru piele și păr

Beneficiile uleiului de argan pentru piele și păr

23 dec. 2020, 16:26,
BZI.ro, în Sanatate

De câțiva ani, uleiul de argan a devenit un aliat prețios pentru frumusețea pielii și a părului. Alegeți cu incredere acest ulei anti-îmbătrânire cu multiple virtuți! Iata beneficiile uleiului de argan pentru piele și păr!

Uleiul de argan a devenit familiar. Este de mult timp secretul de frumusețe al femeilor marocane. Este extras din fructele arganului, un copac care crește în principal în sud-vestul Marocului – prin presarea la rece a migdalelor. Berberii obișnuiau să aplice acest elixir pe față pentru a se proteja de vântul agresiv al deșertului. L-au consumat și pentru tratarea bolilor cardiovasculare.

În anii 2000, uleiul de argan a dobândit o nouă notorietate datorită studiilor care au demonstrat proprietățile sale. Producția sa este mecanizată, crescând randamentul și favorizând utilizarea sa în întreaga lume. Prin acțiunea sa calmantă și de refacere a lipidelor, acest ulei este foarte popular pentru pielea uscată.

Este, de asemenea, aliatul pielii mature, datorită acțiunii sale revitalizante, vindecătoare și antioxidante. În plus, protejează părul de uscăciune și prelungește strălucirea culorilor. Uleiul de argan a devenit astfel un ingredient esențial în cosmetică.

Uleiul de argan intarzie aparitia ridurilor

Acizii săi grași au un efect interesant asupra supletei și elasticității pielii, care poate întârzia apariția ridurilor și întări fermitatea pielii. De asemenea, stimulează reînnoirea celulară. Vitamina E pe care o conține protejează împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi și păstrează calitatea acizilor grași, in timp ce prezența sterolilor îmbunătățește microcirculația. În plus, aceste lipide limitează reacțiile inflamatorii, care accelerează îmbătrânirea și au o acțiune de protecție împotriva razelor UV.

Cum se alege uleiul de argan potrivit

În funcție de modul în care este recoltat, uleiul de argan este de calitate mai mult sau mai puțin bună. Dacă provine din migdale colectate de la sol, poate fi mai puțin concentrat în ingrediente active. Caprele mănâncă nucile care au căzut la pământ și scuipă miezul, care conține migdale. Ceea ce le schimbă calitatea. Pentru a asigura originea uleiului de argan, este mai bine să alegeți uleiurile autentice, care nu au fost diluate.

Acordați atenție calității

Cele mai pure uleiuri sunt uleiuri nerafinate, nedezodorizate, fără parfum și extrase la rece. Acestea trebuie depozitate într-o sticlă opacă (nuanțată în albastru, maro sau metalic), pentru a evita oxidarea și astfel proteja cât mai mult posibil vitaminele pe care le conțin.

Un elixir anti-îmbătrânire

Specificitatea uleiului de argan se datorează în principal micii sale fracțiuni insaponificabile, adică componentelor negrase. Aceste elemente, care reprezintă 1% din compoziția sa, includ 100 de molecule. Uleiul de argan este bogat în vitaminele A și E, steroli și fitosteroli, ceea ce îl face un aliat valoros regenerant, protector, ferm.

Un ulei pentru corp, păr și unghii

La fel ca majoritatea uleiurilor, uleiul de argan este compus în cea mai mare parte din acizi grași (99%), printre care acid oleic (până la 55%) și acid linoleic (28 până la 36%). Hrănește pielea și părul, oferindu-le moliciune și suplete. Se găsește destul de natural în cremele de corp, îngrijirea părului și poate fi aplicat chiar și pe unghii pentru a le înmuia și întări.

Se adaptează la toate tipurile de piele

Este un ulei foarte general, care este potrivit pentru toate tipurile de piele, chiar și mixtă, uscată sau matură. Pe corp, poate fi aplicat pe pielea umedă, după duș, și apoi se transformă într-o emulsie ușor de masat.

Cum să-l folosim?

Poate fi folosit singur, ca ser sau cremă de noapte pe față, sau amestecat cu un alt tratament. Poate fi combinat și cu uleiuri esențiale, precum neroli, cu proprietăți antirid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *