Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Beneficiile uimitoare ale fructului de cactus
Beneficiile uimitoare ale fructului de cactus

Beneficiile uimitoare ale fructului de cactus

19 oct. 2015, 20:48,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:61074;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Cu toate ca este putin cunoscut in tara noastra si se gaseste rareori la supermarket, fructul de cactus merita incercat si consumat atunci cand avem ocazia datorita beneficiilor sale remarcabile pentru sanatate. Exista trei tipuri de fructe de cactus: cu coaja si pulpa rosie (cel mai suculent), cu coaja rosie si pulpa galbena, cu coaja galbena si pulpa alba. Fructul cantareste de obicei 150 de grame, iar coaja este plina de tepi, motiv pentru care fructul de cactus trebuie curatat cu o perie de bucatarie, iar apoi se decojeste cu atentie, folosind furculita si cutitul.

Uleiul de seminte de cactus tonifiaza tenul, gatul, zona decolteului si a bustului
 
Fructul de cactus este bogat in vitamina C, provitamina A, zaharuri, proteine si lipide capabile sa acopere nevoile energetice ale organismului. Fructul de cactus este o sursa importanta de fibre solubile si insolubile (celuloza, hemiceluloza, lignina), potrivit adevarul.ro. Aceste substante sunt extrem de benefice pentru digestie, regleaza tranzitul intestinal si au proprietati antidiareice. Datorita continutului pretios de minerale si oligoelemente precum potasiul, calciul, fierul, zincul si magneziul, fructul de cactus reprezinta un ajutor de nadejde pentru a lupta contra colesterolului, inflamatiilor colonului, obezitatii.
Fructul de cactus se poate dovedi de mare ajutor in sezonul rece, fiindca ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar. Este un fruct extrem de nutritiv, cu un aport mic de calorii (doar 60 de calorii la 100 g). Gustul difera in functie de tipul fructului de cactus. Cel cu pulpa rosie are un gust foarte asemanator cu al pepenelui rosu, e dulce si foarte zemos. Cel cu pulpa galbena sau alba este mai putin dulce si usor mai fad decat cel rosu. Toate varietatile fructului de cactus contin seminte mici in interior, motiv pentru care sunt recomandate cantitati mici in cazul persoanelor care au probleme cu digestia.

3 plante miraculoase pentru silueta ta mai putin cunoscute

 
Fructele de cactus contribuie la mentinerea unui nivel optim al glicemiei, de aceea sunt indicate in dieta persoanelor predispuse la diabet. Fructul de cactus are un indice glicemic extrem de mic, ceea ce reprezinta un atu greu de egalat comparativ cu alte fructe.
In industria cosmetica si farmaceutica se utilizeaza uleiul din fructe de cactus, care contine puternice proprietati antioxidante datorita vitaminei E. De asemenea, uleiul din fructe de cactus contine acizi grasi esentiali pentru sanatatea celulelor. Astfel, uleiul din fructe de cactus se utilizeaza cu succes in creme antiimbatranire sau in produse pentru eliminarea cicatricilor. Uleiul din fructe de cactus are efecte benefice si asupra parului. Cateva picaturi din acest ulei sunt ideale pentru revitalizarea podoabei capilare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *