Prima pagină » Sanatate » Plante medicinale » 5 motive pentru a consuma curcuma
5 motive pentru a consuma curcuma

5 motive pentru a consuma curcuma

31 aug. 2020, 05:00,
BZI.ro, în Sanatate

Beneficiile turmericului. Sub formă de pulbere, proaspăt, în suc sau sub formă de capsule de curcumină, turmericul și-a dovedit științific eficacitatea.

Cunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru numeroasele sale proprietăți, turmericul este folosit ca si condiment și conservant, în special în bucătăria indiană.

Ameliorează osteoartrita

Proprietățile antiinflamatorii ale curcuminei tratează durerile articulare, artrita și reumatismul. Cercetările sunt în desfășurare pentru artrita cronică și poliartrita. Bea 2 – 3 ceaiuri de plante pe zi pentru a ameliora simptomele.

Facilitează digestia

Prin creșterea secreției biliare, protejează flora intestinală și mucoasa gastrică și calmează dispepsia, tulburările digestive care duc la dureri de stomac, greață și senzații de supraplin. De asemenea, ajută la eliminarea celebrei bacterii Helicobacter Pilori, care provoacă numeroase ulcere. Doza potrivită: 30 de picături de tinctură într-un pahar cu apă înainte de masă.

Beneficiile turmericului. Scade colesterolul

Acțiunea sa fluidificantă în sânge scade absorbția grăsimilor și acționează și asupra ficatului. Luați 2 capsule înainte de mesele principale.

Reduce flatulența

Acționând asupra mușchiului gastric, limitează aerofagia. Pentru a profita la maximum de efectul său, se consumă ca decoct: 1 linguriță de pulbere pentru 30 ml apa. Se fierbe timp de 5 minute și se lasă să se macereze timp de 10 minute. Bea o ceașcă după masă.

Anti-cancer

Pentru prevenire, studiile indică faptul că curcumina inhibă proliferarea celulelor canceroase și că promovează producerea de enzime care ajută organismul să se apere. În ceea ce privește tratamentul, administrat în plus față de radioterapie sau chimioterapie, ar putea reduce efectele secundare ale tratamentelor anti-cancer, în special greața.

Care sunt contraindicațiile?

Nu este recomandat consumul de turmeric persoanelor care urmează un tratament pentru subțierea sângelui,
în timpul sarcinii și mai ales la început, deoarece poate accentua greața, în caz de calculi biliari sau ulcer digestiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *