Prima pagină » Sanatate » Beneficiile țelinei la bărbați. Cum poate această legumă să trateze disfuncția erectilă
Beneficiile țelinei la bărbați. Cum poate această legumă să trateze disfuncția erectilă

Beneficiile țelinei la bărbați. Cum poate această legumă să trateze disfuncția erectilă

07 nov. 2023, 12:30,
BZI.ro, în Sanatate

Nu este niciun secret că o dietă sănătoasă, bogată în legume cu frunze verzi, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase poate avea unele beneficii uimitoare pentru sănătate. Aceste beneficii se extind și asupra vieții intime, îmbunătățind-o substanțial.

Există anumite alimente care pot ajuta în cazul disfuncției erectile (ED), precum și alimente naturale afrodisiace care, alături de un stil de viață activ, pot contribui la îmbunătățirea sănătății sexuale. S-ar putea să vă întrebați care sunt beneficiile țelinei la bărbați. Datorită proprietăților sale, țelina (împreună cu sucul proaspăt de țelină) a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani. Prin urmare, în continuare vom vedea dacă există vreun efect al consumului de țelină asupra sănătății sexuale a bărbaților.

Beneficiile țelinei la bărbați. Are proprietăți afrodisiace?

Deși această legumă cu frunze verzi are multe beneficii pentru sănătate, cercetările privind beneficiile țelinei pentru sănătatea sexuală a bărbaților lasă de dorit. Nu există un aliment miraculos care să poate trata impotența. Cu toate acestea, consumul de alimente nutritive ar putea îmbunătăți actul sexual, un astfel de aliment fiind și țelina. Nu există multe studii privind beneficiile pentru potență în cazul bărbaților. Cu toate acestea, există alte modalități prin care beneficiile nutriționale ale țelinei ar putea îmbunătăți sănătatea sexuală a bărbaților.

Afrodisiacele sunt alimente care cresc dorința sexuală. Hormonii chimici care acționează în afara corpului și au un rol în atracția sexuală sunt cunoscuți sub numele de feromoni. Androsteronul este un steroid slab al testosteronului care apare în mod natural la ambele sexe, deși mai mult în cazul bărbaților decât al femeilor. Unele persoane consideră androsteronul și un feromon, deoarece se găsește în cantități mici în transpirație. Deși unii pretind că țelina este un afrodisiac atunci când este consumată, nu s-au efectuat prea multe studii pe această temă, și este cu siguranță necesară mai multă cercetare pentru a ști dacă acest lucru este adevărat.

În combinație cu alți hormoni, androsteronul contribuie la caracteristicile masculine, precum părul de pe corp. Ați putea să fi auzit din diverse surse că țelina este plină de androsteron și poate crește nivelurile de testosteron și dorința sexuală în cazul bărbaților. Unele studii arată că țelina conține androsteron. Cu toate acestea, există puține sau deloc dovezi că consumul de țelină sau de suc proaspăt de țelină crește nivelurile de androsteron.

Poate consumul acestei legume să îmbunătățească fertilitatea?

Țelina este o sursă bogată de vitamina C și fitonutrienți, doi compuși antioxidanți din plante. Este demonstrat că antioxidanții din fructe și legume au puternice efecte antiinflamatorii, printre altele. Antioxidanții nu numai că pot ajuta la reducerea riscului de a dezvolta boli, dar pot îmbunătăți și sănătatea sexuală masculină. Anumite studii sugerează că un aport ridicat de antioxidanți poate ajuta la îmbunătățirea numărului de spermatozoizi și a mobilității acestora, ambele fiind factori importanți în fertilitatea masculină. Cu toate acestea, extractul de țelină este mult mai concentrat decât consumul unei tije de țelină sau a unui suc de țelină.

Nu doar că țelina este cunoscută ca o legume cu conținut scăzut în calorii, dar aceasta poate contribui, de asemenea, la gestionarea simptomelor disfuncției erectile prin reducerea tensiunii arteriale. În plus, nitrații naturali prezenți în aceasta îmbunătățesc, de asemenea, sănătatea inimii.
Țelina are și alți nutrienți esențiali care sunt benefici pentru sănătatea bărbaților. Țelina este o sursă excelentă de vitamina K. Aproximativ 100 de grame de legumă furnizează aproximativ 25% din doza zilnică recomandată de vitamina K pentru bărbați. Vitamina K este importantă pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor. De asemenea, țelina susține digestia datorită conținutului său ridicat de apă și cantităților de fibră.

Consumul de țelină este adesea asociat cu o sănătate optimă. Până în prezent, studiile privind efectele țelinei asupra sănătății bărbaților arată că această legumă cu frunze verzi poate promova fertilitatea, poate acționa ca afrodisiac și poate ajuta la reducerea simptomelor disfuncției erectile, printre alte beneficii. Includerea țelinei sau a sucului de țelină în dietă este o modalitate bună de a beneficia de vitaminele esențiale și antioxidanții pe care această legumă îi oferă. Cu toate acestea, dacă aveți probleme în dormitor, ar merita să explorați tratamente științific dovedite pentru tratarea disfuncției sexuale, pe lângă beneficiile țelinei la bărbați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *