Sucul de cartof crud este un remediu popular simplu pentru orice. Există cartofi în aproape fiecare casă, deci va fi destul de simplu să preparați un astfel de medicament. Există multe substanțe utile în tubercul, dar unele dintre ele se evaporă când fierbem sau prăjim cartofii.
Cartofii sunt folosiți pentru a face remedii pentru tușe și edeme, medicamente pentru întărirea întregului corp și produse cosmetice.
Suc de cartof crud: beneficii
Sucul de cartof proaspăt stors este un remediu excelent pentru persoanele cu gastrită și ulcere. Intră în tractul gastro-intestinal și învelește mucoasa gastrică datorită conținutului ridicat de amidon din compoziție. Acest lucru reduce cantitatea de acid gastric secretat și, de asemenea, elimină arsurile la stomac care afectează mulți oameni. Acest lucru poate fi util femeilor însărcinate, deoarece unele remedii pentru arsurile la stomac nu le sunt disponibile din cauza cunoștințelor insuficiente despre medicamente.
Sucul poate fi folosit și că laxativ. Și în combinație cu varză și sucul de morcovi, devine un mijloc de prevenire a bolilor tractului gastro-intestinal.e
Sucul de cartof are proprietăți de vindecare și regenerare a rănilor
Uneori este folosit chiar și pentru hemoroizi – de asemenea sub formă de loțiuni. În diabetul zaharat insulino-dependent (tip 2), sucul proaspăt de cartof ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Sucul este, de asemenea, utilizat și de persoanele cu hipertensiune arterială. El este capabil să-l normalizeze chiar și fără medicamente puternice.
Cartofii și-au găsit un loc și în cosmetologie. Cartofului se aplică pe zonele pielii afectate de alergii sau inflamații. De asemenea, este folosit pentru a elimina cearcănele de sub ochi și pentru a ameliora umflăturile. Puteți înmuia tampoane de bumbac cu suc și le puteți pune pe ochi sau pur și simplu puteți tăia legumă în cercuri subțiri și o puteți folosi chiar așa. Sucul rece de cartof reduce umflăturile, luminează pielea de sub ochi datorită amidonului și, de asemenea, înmoaie pielea. Sucul de cartofi cruzi are propriile beneficii dar poate și daunatore, de aceea este important să se ia în considerare toate contraindicațiile și să se consume cantitatea potrivită de suc.
Acum să vorbim despre pericolele sale. Este mai bine să nu folosiți suc de cartof dacă există o aciditate scăzută a stomacului și o tendință de formare a gazelor în intestine – acest lucru nu poate decât să agraveze situația.
Ce substanțe sunt în cartofi
- Vitamine B
- Vitamina E
- Vitamina PP (niacină)
- Vitamina C
- Calciu
- Fier
- Magneziu
- Potasiu
- Fosfor
- Sodiu
- Clor
- Glucoză naturală
- Aminoacizi
- Amidon
Cum se face suc de cartofi
- Beneficiul maxim din acesta poate fi obținut numai în primele 30 de minute după presare, deci nu trebuie să pregatitie mai mulți litri de suc simultan.
- Cartofii pentru tratament trebuie să fie proaspeți, deoarece în timp se pot formă substanțe nocive în cartofi, care dispar în timpul tratamentului termic, dar rămân în suc proaspăt stors.
- Cei mai sănătoși cartofi sunt de obicei roșii și roz. Acestea conțîn cea mai mare acumulare de nutrienți pentru organism. Tuberculul trebuie mai întâi spălat și decojit cu o perie, astfel încât să nu rămână particule de murdărie pe el – acest lucru poate provoca otrăvire. Nu trebuie să-l întrerupeți, deoarece există o mulțime de substanțe utile în coajă.
- Pentru un pahar de suc ai nevoie de aproximativ doi sau trei cartofi. Le trecem printr-un storcător, blender, mașînă de tocat carne sau pur și simplu le frecăm pe o răzătoare obișnuită. Terciul rezultat trebuie stors într-un pahar și apoi filtrat printr-o pânză sau o sită. Sucul poate fi băut imediat sau lăsat timp de cinci minute pentru a separă o parte din amidon.
Cum se utilizează sucul de cartofi
- Cel mai bine este să-l beți printr-un, deoarece sucul de cartofi poate distruge smalțul dinților. Trebuie să-l beți curat, dar uneori poate fi ușor diluat cu apă, deoarece gustul nu va fi cel mai plăcut.
- Nu ar trebui să existe sare sau piper, deoarece acestea vor elimina toate proprietățile benefice. Doză maximă pentru o zi este de 450 ml.
- Pentru gastrită, ar trebui să se bea o dată pe zi pe stomacul gol. O oră mai târziu, puteți lua micul dejun. Pentru insomniei, sucul poate fi diluat cu suc de morcovi într-un raport de 2 la 1. Sfeclă se adaugă la cartofi că laxativ. Aici trebuie să vă pregătiți în avans: mai întâi stoarceți sucul de sfeclă, lăsați-l jumătate de oră sau o oră, apoi faceți cartofi și beți-l imediat.