Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Sperma are beneficii incredibile pentru sanatate

Sperma are beneficii incredibile pentru sanatate

19 dec. 2019, 09:02,
în Sanatate

Beneficiile pentru sanatate ale spermei. Sperma este un lichid vâscos, expulzat din penis în timpul ejaculării masculine. Este secretat de organele sexuale de reproducere și păstrat în testicule. Conține spermatozoizi, care sunt folosiți pentru fertilizarea ovocitului femeii și, astfel, pentru a determina fertilizarea. Acest lichid, produs de barbati de la pubertate, este compus în principal din apă, spermatozoizi, dar și din hormoni, neurotransmițători sau endorfine. Sperma reprezintă totuși doar 1% din compoziția spermei.

Beneficiile pentru sanatate ale spermei. Care sunt beneficiile nutritive

După cum am văzut, cea mai mare parte a spermei este formată din apă. Dar, de asemenea, conține mai mulți nutrienți benefici pentru organism, ceea ce o face un lichid cu valoare nutritivă interesanta pentru sănătate. Pentru a beneficia de aceste calități nutriționale, este posibil să înghițiți sperma în timpul actului sexual, acțiune numită seminofagie: există chiar și bucătari care au încorporat lichidul în unele dintre rețetele lor! Într-adevăr, sperma conține în special vitamina C și B12, precum și proteine ​​cu acțiune antibacteriană. În cele din urmă, este bogata și în minerale precum potasiu sau magneziu. Rețineți că proporțiile acestor nutrienți se schimbă în funcție de vârstă și starea de sănătate a individului.

Beneficiile spermei asupra stresului și anxietății

Conform mai multor studii, sperma este eficientă și în combaterea anxietății și a depresiei. Într-adevăr, după ce au fost în contact cu sperma (prin urmare, în timpul actului sexual neprotejat), subiecții studiului au fost mai fericiți. Această senzație este cauzată de hormonii din spermă, cum ar fi serotonina sau melatonina, despre care se știe că reglează anxietatea. Odată ajunse în sânge, aceste substanțe promovează bunăstarea mentală și, prin urmare, ajută la reducerea stărilor depresive. Acest lucru se aplică atât pentru contactul oral, în timpul sexului oral, de exemplu, cât și vaginal, cum ar fi ejacularea după penetrare. Astfel, sperma ar constitui un antidepresiv natural, la fel ca anumite alimente precum ciocolata neagră.

Beneficiile pentru sanatate ale spermei. Sperma, bună pentru piele: un aliat anti-îmbătrânire

Spermidina, o substanță care se găsește în spermatozoizi (dar și în anumite plante), are virtuți eficiente în lupta împotriva îmbătrânirii celulelor. Acest efect de îmbătrânire a fost atestat în diferite studii științifice asupra persoanelor care au consumat spermă. Această moleculă, spermidina, ar ajuta și la combaterea bolii Alzheimer și la stimularea creșterii părului. Într-adevăr, spermatozoizii ar avea beneficii și asupra părului și a strălucirii pielii, prin proprietățile sale nutritive și alimentarea cu apă. În cele din urmă, ingerarea spermei poate reduce și riscul de cancer, în special cancerul de sân.

Există vreun pericol în înghițirea spermei?

În ciuda avantajelor și beneficiilor sale pentru organism, sperma și, prin extensie, consumul său, nu este lipsit de pericol. Într-adevăr, există oameni care au alergie la spermatozoizi. Aceasta din urmă se manifestă prin edem (umflarea unei zone), mucoasele care intra în contact cu lichidul sunt însoțite de o senzație de mâncărime. În cele din urmă, sperma este unul dintre lichidele care permite transmiterea bolilor și infecțiilor cu transmitere sexuală, iar singura modalitate de a vă proteja de acesta este, prin urmare, prezervativul. De asemenea, dacă nu sunteți sigur de buna igienă a partenerului, știți că sperma poate transmite și viruși precum herpesul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *