Prima pagină » Sanatate » Terapii alternative » Beneficiile pentru sanatate ale săritului corzii
Beneficiile pentru sanatate ale săritului corzii

Beneficiile pentru sanatate ale săritului corzii

10 oct. 2020, 14:37,
în Sanatate

Pentru fetițe, acesta este un joc. Pentru boxeri, este cel mai bun mod de a slăbi în timp ce isi dezvolta puterea musculară. Nu pare, dar a sări coarda este într-adevăr unul dintre cele mai complete exerciții fizice. Descoperă beneficiile pentru sanatate ale săritului corzii!

Deoarece mobilizează toți mușchii corpului, săritul corzii este considerat unul dintre cele mai complete exerciții fizice. Nu întâmplător este o parte integrantă a pregătirii sportivilor de top; de la alergători la boxeri, la baschetbaliști, printre altele.

Serii de 2 până la 3 minute pe o perioadă de maximum 15 minute

Săritul corzii se practică de regula în secțiuni de 2 până la 3 minute pe o perioadă de maximum 15 minute. Între fiecare set, pauzele de aproximativ 20 de secunde permit corpului să se obișnuiască cu impacturile repetitive și să-și recapete respirația.

Cei mai puțin experimentați sunt sfătuiți să inceapa lent până când găsesc un ritm și un echilibru bun. De asemenea, este posibil, pentru a complica exercițiul, sa efectuati aproximativ zece sărituri pe un picior, apoi zece pe celălalt.

Inutil să spunem că, în timpul unei sesiuni de sarituri, picioarele sunt puternic tensionate. Rezultat: cresterea masei musculare. Pe lângă picioare, această activitate implică și partea superioară a corpului. Într-adevăr, fiecare salt este însoțit de o învelire a centurii abdominale. Contracția permanentă a acestor mușchi este la fel de eficientă ca o ședință de abdomene. În cele din urmă, pe tot parcursul exercițiului, brațele ar trebui să rămână relativ nemișcate și departe de corp. Doar încheieturile participă la rotația frânghiei: un efort care angajează atât brațele, cât și umerii.

Sculptarea musculaturii

Efectuat bine, un antrenament regulat cu coarda vă permite să vă construiți rapid picioarele, spatele și abdomenul și să câștigați tonus bun, fără a câștiga în volum. Nu toată lumea vrea să aibă un corp care să arate ca a unui culturist!

Săritul corzii se practică în mod regulat și are foarte repede rezultate surprinzătoare. Ca parte a unei diete, trei ședințe de 15 minute pe săptămână (combinate cu o dietă sănătoasă și echilibrată) au rezultate în mai puțin de două luni. Iata unul dintre beneficiile de baza pentru sanatate ale săritului corzii! De ce crezi că boxerii folosesc coarda pentru a slăbi rapid în apropierea unei lupte?

Știați că 15 minute de sărituri au aceleași efecte asupra sănătății ca 30 de minute de jogging, 45 de minute de schi sau o oră de volei? Cheltuieli energetice, scădere în greutate, antrenament cardiovascular: disciplina este mult mai fizică decât pare, iar menținerea a 15 minute consecutive nu este pentru toată lumea.

Îmbunătățește abilitățile fizice

În plus față de acțiunea sa asupra masei musculare, săritul corzii îmbunătățește abilitățile fizice. Într-adevăr, exercițiul oferă un echilibru și un sprijin mai bun. De asemenea, îmbunătățește coordonarea, sincronizarea și agilitatea și crește rezistența.

La birou, la sfârșit de săptămână, în vacanță, săritul corzii poate fi practicat peste tot. Ușor și discret, coarda se potrivește cu ușurință a fi carata într-o geantă sau o valiză. La fel, săritul corzii nu necesită mult spațiu și, prin urmare, poate fi practicat oriunde: în interior (cu toate acestea, aveti milă de vecinii de la etajul inferior, dacă locuiți într-un apartament), precum și în aer liber, singur sau într-un grup.

Pentru a alege cea potrivită coarda, puneţi un picior la mijlocul corzii şi trageţi de mânere în sus. În cazul în care sunteţi debutant, mânerele trebuie să ajungă sub nivelul umerilor; în cazul în care aveţi un nivel avansat, mânerele trebuie să ajungă la jumătatea trunchiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *