Prima pagină » Informații utile » Beneficiile pastelor integrale. Sunt mai bune decât cele tradiționale?

Beneficiile pastelor integrale. Sunt mai bune decât cele tradiționale?

07 aug. 2024, 09:45,
în Informații utile

În ultima perioadă, odată ce lumea a început să aibă mult mai multă grijă la ce mănâncă, dar și odată cu apariția diverselor diete și regimuri de slăbit, pastele integrale au câștigat teren în fața celor tradiționale. Iată prin ce se deosebesc și care sunt beneficiile lor.

Beneficiile pastelor integrale

Pastele integrale au un conținut bogat de nutrienți esențiali, aceștia incluzând fibre alimentare. Acest conținut ajută la scăderea colesterolului și prevenirea cancerului. De altfel, fiind un aliment bogat în carbohidrați, acesta are capacitatea de a oferi energie, ajutând astfel mușchii, globulele roșii și sistemul nervos.

Aceste paste unt bogate în vitamine B și minerale, cum ar fi cupru, seleniu, magneziu și mangan. Pastele tradiționale, deși sunt bogate în vitamine B, nu conțin așa multe minerale. Cuprul din compoziția lor este benefic pentru țesutul conjunctiv, celulele sanguine și pentru a promova funcția sistemului nervos, imunitar și cardiovascular. Seleniul este responsabil pentru buna funcționare a sistemului imunitar și a funcției glandei tiroide. Magneziul asigură reglarea tensiunii arteriale și ajută la formarea unor oase puternice și sănătoase. Manganul contribuie la formarea oaselor și la metabolismul carbohidraților și proteinelor.

Un alt avantaj al consumului de paste integrale este dat de indicele glicemic mic. Acestea au indicele de 50, spre deosebire de cele tradiționale care îl au de 70. Astfel reduce riscul apariției diabetului de tip 2, dar și de obezitate și boli cardiovasculare.

Pastele integrale sunt ideale pentru sportivi pentru că susțin musculatura. Pentru a întârzia oboseala și pentru a reduce riscul de hipoglicemie, sportivii caută să-și stabilizeze nivelul zahărului din sânge. Aceste paste pot îndeplini acest rol datorită conținutului mare de carbohidrați.

De ce să alegem acest tip de paste

Studiile arată că pastele integrale în dieta noastră pot aduce un risc mai mic de boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet și anumite tipuri de cancer. De asemenea, ajută la reducerea tensiunii arteriale, a nivelului de zahăr din sânge, a colesterolului rău din sânge și a inflamației cronice.

Unele studii arată că aceste paste ar fi benefice chiar și pentru sănătatea ochilor. Astfel înlocuirea cantităților mici de alimente procesate cu produse din cereale integrale este suficientă pentru a îmbunătăți semnificativ sănătatea generală.

Față de cele tradiționale, acestea se diferențiază și prin aspect și gust. Pastele integrale au o culoare mai închisă, ce tinde spre maro. În ceea ce privește gustul, acesta este mai aromat și duce spre gustul de nucă.

În ceea ce privesc valorile nutritive, acestea sunt aproape la fel de bogate în calorii precum cele albe. Totuși, nu e necesar ca aceastea să îngrașe. Chiar e recomandat să le introducem în dietă, ținând cont de valorile nutriționale. Astfel, puteți să le consumați în cantități mici, alături de legume și fac o masă ideală. Alături de legume, dar și cu sosul potrivit, aceste paste pot constitui un preparat delicios, sațios și sănătos. Puteți să vă inspirați, în acest sens, din bucătăria italiană. Prepararea lor propriu-zisă nu diferă de a celor normale.

Prin urmare, pastele integrale sunt o alegere mai bună din punct de vedere al nutrienților pe care le conțin, față de pastele tradionale. Consumate în cantitățile potrivite, pot avea efecte miraculoase asupra organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024