Prima pagină » Magazin » Beneficiile necunoscute ale frunzelor de smochin in tratamentul diabetului, ulcerului si altor boli
Beneficiile necunoscute ale frunzelor de smochin in tratamentul diabetului, ulcerului si altor boli

Beneficiile necunoscute ale frunzelor de smochin in tratamentul diabetului, ulcerului si altor boli

18 feb. 2014, 14:22,
Echipa BZI.ro, în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:418394;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Smochinele sunt unele din cele mai indragite fructe, dar, evident, nu toti au ajuns inca sa cunoasca proprietatile sale de vindecare si, in special, proprietatile vindecatoare ale frunzelor sale.

In afara de intrebuintarea cunoascuta a frunzelor in pictura pentru a ascunde partile intime in nuduri, putini dintre noi stiu ca au foarte multe intrebuintari si beneficii fatastice pentru sanatate. De fapt, frunzele de smochine au mai multe beneficii decat fructele.

Ceai de smochine pentru Diabet
Ceaiul sau extractul din frunze de smochin reduce nivelul de insulina, care este ceruta de catre organism. Astfel, nevoia de injectare cu insulina scade, lucru care reprezinta un beneficiu imens pentru orice bolnav de diabet .

Citeste si: Ce sa NU mananci cand esti racit

Scaderea trigliceridelor – grasimile periculoase din sange
Aceste grasimi produse in cantitati mari, cresc riscul aparitiei de boli de inima si obezitatea . Ceaiul de frunze de smochin poate reduce indicele glicemic.

Frunze de smochin impotriva bronsitei, boala Buerger (blocarea vaselor de sange)
Printre alte proprietati, ceaiul din frunze de smochin poate fi un remediu eficient impotriva bronsitei, astmului si chiar si a boli Buerger.

Frunze de smochin impotriva ulcerului
Remediu popular pentru vindecarea ulcerelor este recomandat sa mestecam si sa inghitim frunze de smochin.

Citeste si: 8 beneficii uluitoare ale morcovilor

Frunze de smochin pentru furuncule
Decoctul din frunze de smochin este un mod genial de a scapa de furunculi, cosuri, pete si alte probleme ale pielii. Acesta este utilizat ca o compresa.

Un puternic antioxidant
Frunzele de smochin, mancate cat mai des, actioneaza ca un puternic antioxidant natural.

Sursa de calciu si potasiu
Dupa portocale si smochine,  frunzele de smochine in orice forma, contin o cantitate foarte mare de  calciu. Toata lumea are nevoie de potasiu, si nimeni nu are suficient, iar frunzele contin o cantitate importanta de potasiu. Potasiul contribuie la reglarea tensiunii arteriale.

Citeste si: Top 7 alimente care ne scapa de toxine

Fibre
Avem vesti bune pentru doamnele care au grija in permanenta de silueta si numara fiecare calorie consumata, frunzele de smochin sunt una din cele mai bogate surse de fibre alimentare. Au, prin urmare, un efect de slabire.

Frunzele de smochin in gatit
Desi acestea sunt comestibile, frunzele de smochin vor fi utilizate numai ca un accent aromatic in bucatarie, in special in bucataria Mediterana .

sursa: target-info.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024