Când auzi „extract de vanilie”, la ce te gândești? Probabil că prima reacție este legată de desert, dar ce spui despre antioxidanți, de antiinflamator și stimulator al sănătății mintale? Acesta este excelent pentru toate acestea și multe altele.
Există un motiv pentru care vanilia este una dintre cele mai populare arome din lume atunci când vine vorba de copt și dulciuri. Nu numai că care un gust și un miros incredibil de plăcut, dar conține și o mulțime de beneficii pentru sănătate cu un impact relativ scăzut asupra caloriilor.
Ce este acest extract de vanilie
Acest condiment delicios pentru deserturi este diferit de uleiul de vanilie, de asemenea incredibil, în sensul că extractul de vanilie este realizat prin precolarea boabelor de vanilie în alcool, în timp ce uleiul este creat printr-un proces similar într-un ulei purtător, cum ar fi uleiul de migdale.
Simplu, spus, extractul de vanilie este o soluție creată cu boabe de vanilie și alcool. Atunci când sunt scufundate în alcool, boabele de vanilie, cunoscute și sub numele de coji, eliberează vanilina, compusul de aromă principal găsit în vanilie.
Acest lichid maro închis, tenumită și tinctură de vanilie, precum este cea de propolis, poate fi apoi folosită pentru a îmbunătăți dulceața deserturilor.
Se estimează că aproximativ 95% din extractul de vanilie vândut comercial nu este derivat din boabe de vanilie, ci din lignină, un produs secundar al deșeurilor de hârtie care poate fi folosit pentru a crea vanilină „sintetică”. Această imitație sintetică este făcută din rumegășul rămas în fabricile de hârtie și industriile similare.
Evident, extractul de vanilie produs comercial în acest fel este lipsit de beneficiile pentru sănătate pe care le puteți obține cu extractul de vanilie făcut acasă, astfel că nu are aceeași rezultate pentru tusea convulsivă.
Producția sintetică a extractului de vanilie a fost necesară din cauza cererii în creștere, care nu poate fi ușor satisfăcută prin producție din cauza procesului intensiv de muncă necesar pentru cultivarea plantelor de vanilie și extragerea aromei lor.
Beneficiile acestuia pentru sănătate
Extractul de vanilie este un antioxidant puternic, aceștia sunt importanți deoarece radicalii liberi care intră în corp prin expunerea la substanțe chimice, soare și alți factori care au potențialul de a cauza daune durabile. „Stresul oxidativ”, termenul pentru această faună provocată de radicalii liberi, duce la o varietare de boli și contribuie la formarea cancerului.
Vanilina este de mult timp cunoscută ca antioxidant. Interesant este faptul că vanilina prezintă o activitate antioxidantă mai scăzută decât extractul de vanilie, care acum a câștigat interes ca produs util în „conservarea alimentelor și în suplimentele de sănătate ca nutraceutice”.
Produsele din vanilie prezintă și proprietăți antibacteriene. Acest lucru poate fi parte din motivul pentru care sunt incluse într-un regim de tratament al herpesului bucal în mod natural.
Poți înmuia un băț de bumbac în extract și apoi să-l aplici pe herpesul bucal de aproximativ patru ori pe zi, până când observi că rana dispare. Probabil vei observa o reducere a inflamației herpesului bucal destul de curând aplicarea pentru prima dată.
Nu numai că vanilia are potențialul de a reduce inflamația pe un herpes bucal, dar ajută și la reducerea inflamației generale din întregul corp, astfel că poți pune un pic de extract de vanilie în cafea, fără griji.
Inflamația este un pericol serios deoarece este la baza majorității bolilor. Din fericire, știința medicală a început să recunoască impactul masiv al inflamației cronice, iar aceasta este considerată un domeniu emergent în cercetarea îngrijirii sănătății.
În studiile preliminare pe șoareci, s-a constatat că vanilina are potențialul de a reduce colesterolul ridicat. Pentru cei care trebuie să-și reducă colesterolul în mod natural și rapid, încorporarea extractului de vanilie în alimente poate fi una dintre opțiunile utile.