Bogat în iod, vitamina B12, acizi graşi Omega 3 şi alţi nutrienţi importanţi, peştele n-ar trebui să lipsească din dieta nimănui. Este eficient pentru a ajuta funcţionarea optimă a sistemului nervs. Asigură protecţie împotriva afecţiunilor cardiace şi împotriva formării trombilor ce pot determina cauza infarctului miocardic. Ce se întâmplă în organismul tău atunci când consumi peşte, află mai jos:
Ajută la menţinerea sistemului nervos
Peştele este o sursă excelentă de calciu, mgneziu, sodiu, dar şi potasiu. Astfel, ajută la menţinerea sănătăţii sistemului nervos şi, mai mult de atât, are puterea de a combate stresul.
Reduce depresia
Graţie proprietăţilor pe care le conţin, peştele este eficient pentru a reduce depresia şi anxietatea. Este recomandat să consumaţi somon la grătar, salată cu ton, dar şi păstrăv ori macrou la cuptor.
Reduce riscul de accident vascular cerebral
Conform nutriţioniştilor, se recomandă consumul a două porţii de peşte pe săptămână. Acesta e benefic pentru a reduce riscul de apariţie a unui accident vascular cerebral, a bolii Alzheimer ori chiar a altor afecţiuni cronice.
Consumul regulat de peşte poate reduce cu pana la 50% riscul de cancer, datorita acizilor graşi esenşiali Omega-3. Printre tipurile de cancer care pot fi prevenite se află cancerul ovarian, cancerul mamar, cancerul de prostată, cancerul esofagian şi cancerul de colon ori oral.