Prima pagină » Actualitate » Beneficiile CNP-ului fiscal. Românii ar putea să primească bonusuri financiare dacă îl folosesc
Beneficiile CNP-ului fiscal. Românii ar putea să primească bonusuri financiare dacă îl folosesc

Beneficiile CNP-ului fiscal. Românii ar putea să primească bonusuri financiare dacă îl folosesc

03 aug. 2024, 09:20,
B, , h, , în Actualitate

CNP-ul fiscal urmează să fie implementat în România, iar acest lucru ar putea să le aducă multe beneficii românilor. Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, a explicat ce va însemna această schimbare pentru România și ce bonusuri financiare ar putea avea oamenii.

Sistemul de finanțe din România este într-o continuă schimbare, iar CNP-ul fiscal reprezintă una dintre ele. Așadar, acesta va fi implementat curând în țara noastră și aduce o mulțime de schimbări, dar și potențiale beneficii pentru toată lumea.

Ce este CNP-ul fiscal și ce beneficii aduce pentru români

CNP-ul fiscal ar putea să simplifice o mulțime dintre operațiunile pe care le fac românii lunar, în diferite domenii.

Acest lucru înseamnă crearea unui identificator unic fiscal pentru toți românii, care poate fi folosit în declarațiile fiscale și în facturi. În locul CNP-ului fiscal, în acest moment este folosit CNP-ul contribuabilului persoană fizică.

Acest lucru ar putea veni și cu beneficii pentru români. ANAF ar putea să le returneze taxele plătite în plus. Sumele ar putea intra în propriile conturi și cu acești bani ar putea fi plătite ale taxe și impozite. Noul CNP ar putea să simplifice operațiunile românilor pe care le fac lunar.

”Nu cred că l-am supărat pe domnul Ciolacu, ci am arătat întotdeauna buna mea credință și am respectat ceea ce premierul a dispus: o consultare cu mediul de afaceri și apoi să punem în dezbatere publică proiectul de OUG pe 29 iulie, cu reprezentanții Concordia, ai CECAR, ai investitorilor străini și alți participanți.

În data de 29 iulie, împreună cu toate sindicatele și patronatele, am dezbătut problema acestui CNP Fiscal. Culmea, mediul de afaceri a fost de acord să eliminăm competitorii neloiali care nu-și plătesc taxele. Un om de afaceri care nu-și plătește taxele devine un competitor neloial pentru cei care o fac”, a declarat Marcel Boloș, la antena3.ro.

CNP-ul fiscal ar putea fi un beneficiu și pentru comercianți

CNP-ul fiscal ar putea reduce riscul de evaziune fiscală în România. În ultima perioadă, autoritățile au implementat mai multe măsuri rin care să combată această problemă, iar CNP-ul fiscal face parte dintre acestea. Mai multe afaceri au un risc fiscal ridicat, conform lui Marcel Boloș.

”Vă dau un exemplu: o spălătorie auto, pentru că știe toată lumea că acest tip de afaceri sunt în zona cu risc fiscal ridicat. În momentul care de acolo nu ai plecat cu bonul fiscal, poți să-ți dai CNP-ul fiscal. Pentru a nu trebui ca oamenii să-și dea CNP-ul pentru orice serviciu achiziționează se poate utiliza, opțional, CNP-ul Fiscal”, a mai spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *