Prima pagină » Sanatate » Beneficiile ciupercii „coadă de curcan” în stimularea sistemului imunitar. Efectele sunt spectaculoase!

Beneficiile ciupercii „coadă de curcan” în stimularea sistemului imunitar. Efectele sunt spectaculoase!

07 oct. 2024, 09:41,
Redacția BZI în Sanatate

Ciuperca „coadă de curcan”, cunoscută și sub numele de „ciupercă de nor”, este recunoscută drept un ajutor neprețuit pentru îmbunătățirea sistemului imunitar. De altfel, simbolismul său, asemenător unui nor, reprezintă longevitate, sănătate, armonie spirituală și infinitul în culturile asiatice.

Una dintre cele mai impresionante calității a ciupercii „coadă de curcan” este capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea sistemului imunitar, prin cantitatea de antioxidanți ce îi conține. Antioxidanții ajută la inhibarea stresului oxidativ, rezultat dintr-un dezechilibru provocat de radicalii liberi.

Care sunt beneficiile pe care le are ciuperca „coadă de curcan”

Ciupercile medicinale sunt tipuri de ciuperci ce conțin compuși benefici pentru sănătate. Deși există o abundență de astfel de ciuperci, una dintre cele mai cunoscute este cea numită „coadă de curcan”, denumirea științifică este Trametes versicolor.

Denumită așa datorită culorilor cale, aceasta a fost folosită în întreaga lume, de secole, pentru a trata diverse afecțiuni, astfel că, poate fi adăugată în coșulețul de toamnă.

Ciuperca numită „coadă de curcan” conține o gamă impresionantă de antioxidanți care susțin sănătatea sistemului imunitar prin reducerea inflamației și stimularea eliberării de compuși protectori.

De asemenea, conține și polizaharopeptide, tot cu rol în stimularea imunității. Acestea promovează răspunsul imun atât prin activarea, cât și prin inhibarea unor tipuri specifice de celule imu­nitare și prin suprimarea infla­mației.

De exemplu, acestea activează celulele albe din sânge, numite macrofage, care protejează corpul împotriva sub­stanțelor dăunătoare, precum anumite bacterii.

Aceleași ciuperci „coadă de curcan” pot avea și proprietăți antitumorale. Numeroase studii au demonstrat că o anumită polizaharopeptidă găsită în aceste ciuperci inhibă creșterea și răspândirea celulelor canceroase în colon. Beneficiile anticancer ale acestei ciuperci cresc atunci când este utilizată în combinație cu chimioterapia și radioterapia.

Această ciupercă are un rol major și în menținerea unui echilibru sănătos al bacteriilor benefice din intestin, esențiale pentru sistemul imunitar, întrucât conține prebiotice, care ajută la hrănireaa cestor bacterii utile. Consumul de 3.600 mg de extract de ciupercă „coadă de curcan” suprimă creșterea posibilelor bacterii E.coli și Shigella problematice.

Riscuri și efecte secundare

Ciuperca „coadă de curcan” a fost folosită de mult timp pentru a preveni infecțiile, inclusiv cele asociate cu răceala obișnuită și gripa. De asemenea, aceasta oferă sprijin pentru pacienții care urmează un tratament cu chimioterapie.

Cu toate acestea, ca oricare supliment alimentar sau tratament naturist, această ciupercă are și anumite efecte secundare asupra sănătății, de aceea, înainte de a introduce ciuperca „coadă de curcan” în scopuri medicinale, mai ales dacă sunteți gravidă sau alăptați sau aveți alte afecțiuni, este întotdeauna mai bine să consultați un medic.

De asemenea, din această ciupercă nu se fac tocănițe, după cum e tocănița cu bureți de rouă, ci doar se consumă sub formă de pastile sau tincturi.

Unii pacienți au raportat efecte secundare precum diaree, scaune întunecate și decolorarea unghiilor în timpul consumului de ciuperci „coadă de curcan”. Dacă experimentați orice efecte negative sau disconfort, este recomandabil să întrerupeți utilizarea și să consultați medicul.

Pe lângă efectele secundare enumerate mai sus, este bine de știut că dacă veți consuma acest supliment alimentar sub îndrumarea medicului, vă veți bucura de beneficii precum reducerea inflamației în boli cronice, cum ar fi diabetul și anumite tipuri de cancer, prin îmbunătățirea performanței atletice la exerciții fizice și reducerea oboselii, prin diminuarea nivelului de zahăr din sânge.

Totuși, chiar dacă are un profil bun de siguranță, este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a folosi suplimente din această ciupercă „coadă de curcan”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 noiembrie 2024
21 noiembrie 2024