Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Castravetele, cea mai sanatoasa leguma a acestei perioade: iata de ce!
Castravetele, cea mai sanatoasa leguma a acestei perioade: iata de ce!

Castravetele, cea mai sanatoasa leguma a acestei perioade: iata de ce!

03 iul. 2020, 14:02,
BZI.ro, în Sanatate

Beneficiile castravetilor. Răcoritor in aceasta perioada caniculara, castravetele poate fi folosit în toate salatele noastre.

Umplut cu apă, castravetele este leguma răcoritoare de care ne putem bucura fără moderație. Originar din India și cultivat de peste 3.000 de ani, castravetele face parte din aceeași familie ca pepenele si dovleceii. Umplut cu nutrienți, acesta este un formidabil aliat de slăbire.

Beneficiile castravetilor: hidratare complexa

Castravetele oferă 15 calorii la 100 de grame. Bogat în fibre, contribuie la senzația de sațietate. Ideal pentru persoanele care își monitorizează greutatea. Compus din 95% apă, are și o putere de hidratare puternică.

Datorită piridoxinei pe care o conține, aceasta ar reduce în mod natural stresul și ar combate anxietatea.

Sursa de antioxidanți

Sursa de antioxidanți, consumată în mod regulat, castravetele oferă ajutor organismului nostru împotriva radicalilor liberi și a agenților de oxidare responsabili pentru multe tipuri de cancer, anumite boli cardiovasculare și îmbătrânirea pielii. Cuprul și vitamina K completează acest cocktail de beneficii: primul esențial este în producerea de colagen, al doilea în formarea oaselor.

În cosmetică, este prezent și în multe produse. Într-adevăr, ajută la lupta împotriva mâncărimii și înroșirii pielii. Proprietățile sale de hidratare, combinate cu proprietățile sale antiinflamatorii ajută la decongestionarea pielii și la reducerea cearcanelor. În plus, conținutul său de siliciu și sulf stimulează creșterea părului.

Aplicat pe cerul gurii timp de câteva secunde, compușii fotochimici conținuți în această legumă ar elimina bacteriile orale responsabile de respirația urat mirositoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *