Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » 4 beneficii de necontestat ale consumului de cafea
4 beneficii de necontestat ale consumului de cafea

4 beneficii de necontestat ale consumului de cafea

14 aug. 2020, 14:44,
BZI.ro, în Sanatate

Beneficiile cafelei pentru sanatate. Adesea criticată pentru efectele nocive asupra sănătății, cafeaua are fara doar si poate și multe virtuți, potrivit mai multor studii clare pe această temă. Ultima, realizată de Universitatea din St Louis, arată o legătură între consumul de cafea și reducerea acumulării de grăsimi la femei. Dar asta nu este totul, băutura fierbinte consumată de milioane de oameni din întreaga lume ar putea preveni și unele boli.

Obezitate

Testele efectuate de echipa lui Chao Cao, de la catedra de medicină de la Universitatea din St-Louis, au luat în considerare factorii sociali (stil de viață, sănătate etc.). Ei au descoperit că femeile între 20 și 44 de ani care beau două căni de cafea pe zi, iar cele cu vârste cuprinse între 45 și 69 de ani, care beau patru cani de cafea pe zi, au redus semnificativ grăsimea corporală în comparație cu cele care nu au făcut-o.

Echipa științifică consideră că producția de hormoni este reglementată de componentele cafelei. Acest regulament ar promova metabolizarea acizilor grași. Prin urmare, consumul de cafea ar putea face parte din strategiile de combatere a obezității, a excesului de greutate și a tulburărilor metabolice care le însoțesc.

Beneficiile cafelei pentru sanatate. Tulburări digestive

Acesta este un studiu al profesorului Carlo La Vecchia de la Universitatea din Milano, care a arătat beneficiile cafelei asupra digestiei, acționând direct asupra microbiotei. O cafea prezentă în sistemul nostru digestiv, care răspunde la numele dulce de Bifidobacterium spp, ar fi favorizată de cafea. Vești bune având în vedere efectele sale asupra activității motorii a colonului.

Boala de inima

Principala cauză de deces în țările occidentale, bolile de inimă sunt asociate cu o viață sănătoasă. Stresul și tutunul sunt factori de risc deosebiti. Dar consumul de cafea ar fi unul dintre factorii benefici. Prezența cofeinei în sânge promovează circulația proteinei P27, esențială pentru prevenirea accidentelor cardiovasculare și pentru regenerarea celulelor deteriorate după un accident cardiovascular. Prin urmare, ar fi un element alimentar permanent pentru a sprijini persoanele cu risc.

Beneficiile cafelei pentru sanatate. Alzheimer și Parkinson

Studiile efectuate la șoareci au arătat că cafeaua poate juca un rol protector împotriva acestor două boli neurodegenerative. Cu toate acestea, s-au găsit puține informații care să explice acest fenomen, deoarece cauzele acestor boli sunt ele însele încă slab înțelese.

Rețineți că aceste studii iau în calcul ratele de consum de cafea variind de la două până la patru căni pe zi. Dincolo de pragul de cinci căni pe zi, există multe alte studii privind riscurile cafelei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *