Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Cele 4 beneficii de necontestat ale bicarbonatului de sodiu
Cele 4 beneficii de necontestat ale bicarbonatului de sodiu

Cele 4 beneficii de necontestat ale bicarbonatului de sodiu

07 iul. 2020, 08:01,
în Sanatate

Beneficiile bicarbonatului de sodiu. Produsul-minune pentru întreținerea caselor noastre are și multe beneficii pentru sănătate. O baie cu apă rece în care ați diluat 2 linguri de bicarbonat ajută la ameliorarea hemoroizilor. Sau un vârf de bicarbonat depus direct pe plăgi ajută la ameliorarea durerii.

Bicarbonatul curăță gingiile inflamate

Dezinfectant, antibacterian, bicarbonatul ameliorează și tratează gingivita, o inflamație a gingiilor cauzată de acumularea plăcii dentare (tartru). Gingia este apoi umflată, roșie sau chiar dureroasă la atingere.

Se amestecă 1 linguriță de bicarbonat cu 2 picături de peroxid de hidrogen (stabilizat la 10 volume) pentru a obține o pastă groasă. Aplică pe periuța de dinți și masează ușor de la gingie la dinte (prin urmare, de la roz la alb). Utilizați înlocuind pasta de dinți obișnuită.

În plus, poate fi folosit pentru albirea dinților, deoarece particulele sale foarte fine acționează ca un abraziv ușor. Se amestecă 1 lingură de bicarbonat de sodiu cu 1 lingură de argila alba, puțină apă și 2 picături de ulei esențial de mentă (pentru gust). Nu depășiți 2 – 3 perieri pe săptămână.

Beneficiile bicarbonatului de sodiu. Ameliorează arsurile la stomac

Cu un pH de 8,4, bicarbonatul de sodiu este ușor alcalin și neutralizează efectul substanțelor acide. Ameliorează excesul de acid clorhidric prezent în stomac, care este cauza arsurilor la stomac. Vă rugăm să rețineți, datorită conținutului ridicat de sare, bicarbonatul administrat intern nu este recomandat persoanelor cu afecțiuni cardiace și celor cu tensiune arterială ridicată.

Imediat ce durerea începe, bea un pahar de apă in care ai amestecat cu 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu. Repeta de două ori pe zi, dacă este necesar.

În plus, în caz de dureri de stomac sau reflux acid, evitați carnea roșie, produsele lactate și cele excesiv de dulci, deoarece acestea sunt acidifiante. Dacă simptomele persistă peste trei zile, consultați un medic.

Este un deodorant natural

Bicarbonatul absoarbe umiditatea legată de transpirație și limitează proliferarea bacteriilor, care provoacă mirosuri rele, datorită proprietăților sale bactericide.

Aplicați un pic de sodă de copt pe axilă cu un tampon de bumbac sau cu mâna și masează ușor. Repeta, dacă este necesar, în timpul zilei. Pentru băile de picioare, diluați 1 lingură de sodă de copt în echivalentul unui bol mic de apă și scufundați picioarele timp de aproximativ 10 minute.

În plus, puteti să dezodorizați și să dezinfectați interiorul pantofilor, presărați generos cu pulbere albă și lăsați să acționeze peste noapte. A doua zi, agitați pantofii pentru a îndepărta excesul.

Beneficiile bicarbonatului de sodiu. Bicarbonatul calmează mușcăturile de insecte

Puterea alcalină a bicarbonatului îl face un remediu perfect pentru a calma mâncărimea și iritarea cauzată de o mușcătură de la un țânțar sau furnică.

Se amestecă 1 lingură de sodă de copt cu 1/3 lingură de apă pentru a obține o pastă groasă. Aplicați pasta pe mușcatura de insectă pentru a face o cataplasmă și acoperiți-o cu o fâșie de tifon. Se lasă să acționeze aproximativ 20 de minute, apoi se îndepărtează catapeteasma cu o cârpă umedă. Clătiți restul de pastă rămasă pe piele cu apă. Se reînnoiește de două ori pe zi. Nu folosiți mai mult de două zile la rând.

Folosit la dozele recomandate, bicarbonatul este sigur pentru oameni (peste 6 ani) și animale. Dar excesul de bicarbonat trebuie evitat! Nu ne spălăm pe dinți în fiecare zi cu bicarbonat (dacă nu este recomandat în mod expres de dentist, în caz de gingivită, de exemplu), de asemenea, nu bem un pahar mare după fiecare masă pentru a digera alimentele. Pe scurt, învățăm să-l folosim înțelept și într-o cantitate rezonabilă.

Chiar dacă până în prezent nu a fost recunoscută toxicitate, acesta este contraindicatăpentru unele persoane:

Persoanele care suferă de hipertensiune arterială
Persoanele care au probleme cu circulația sângelui nu ar trebui să consume intern
Copii sub 6 ani
Femeile însărcinate trebuie să se adreseze medicului înainte de a-l folosi.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`