Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Cele 5 beneficii pentru sănătate ale untului
Cele 5 beneficii pentru sănătate ale untului

Cele 5 beneficii pentru sănătate ale untului

21 dec. 2020, 05:27,
în Sanatate

Bogat în vitamine, fără aditivi, sută la sută natural, untul deține un loc special pe o farfurie sănătoasă. Iata cele 5 beneficii pentru sănătate ale untului!

Untul nu este cel mai gras aliment

Untul este considerat un aliment gras, dar nu este chiar asa! Mulți dintre noi nu știu: în comparație cu lipidele 100% (grăsimi) din uleiuri, untul are doar 82%. Să profităm de el, deoarece este un excelent potențiator de aromă, un partener de bucătărie plin de resurse și un prieten chiar și atunci când vă uitați la siluetă – atâta timp cât nu exagerați. Doza zilnică potrivită: 20 de grame pe zi sau echivalentul unei mini-tablete (cea găsită în hoteluri, de exemplu).

Ne răsfață pielea și ochii

Este singura grăsime care conține o cantitate semnificativă de vitamina A: 20 de grame de unt acoperă aproximativ 15% din nevoile noastre zilnice. O vitamină care contribuie la întreținerea pielii, care, fără ea, s-ar usca, precum și la reînnoirea celulelor sale. De asemenea, este foarte benefic pentru ochii noștri, deoarece îmbunătățește vederea, mai ales noaptea.

Ne întărește oasele

Untul este, de asemenea, printre primele 20 de alimente cele mai bogate în vitamina D. Acest lucru, pe lângă beneficiul său pentru oasele noastre, deoarece contribuie la fixarea calciului, este, de asemenea, esențial pentru metabolismul mușchilor și are grijă de imunitatea noastră, permițând activarea sistemului său de apărare.

Cele 5 beneficii pentru sănătate ale untului: este certificat fără aditivi

Denumirea „unt” garantează că acesta constă numai din grăsimi, apă, cazeină (proteină din lapte), lactoză (zahăr din lapte) și săruri minerale. Este fabricat din crema 100%. În caz contrar, se numește „unt cu conținut scăzut de grăsimi”, „unt concentrat” sau „unt sărat”. Rețeta sa naturală este un atu în comparație cu anumite margarine sau uleiuri nevirgine și presate la rece care conțin aditivi mai mult sau mai puțin dăunători, cum ar fi emulgatori, stabilizatori, arome, coloranți.

Este compatibil cu o dietă care scade colesterolul

Da, untul conține colesterol LDL (cel rău), dar crud, cu o rată de 15 grame pe zi (suficient pentru a se întinde pe cele două felii de pâine de dimineața), Consumul său ca parte a unei diete echilibrate nu reprezintă o problemă, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră vă recomandă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *