Prima pagină » Actualitate » Beneficii mari pentru Regele Charles al Marii Britanii. Iată ce privilegii poate avea

Beneficii mari pentru Regele Charles al Marii Britanii. Iată ce privilegii poate avea

09 sept. 2022, 16:51,
BZI.ro, în Actualitate

Regele Charles al Marii Britanii este noul monarh după ce regina Elisabeta a II-a a murit. Acesta va avea mai multe beneficii datorită rangului pe care îl va ocupa. Inedit este faptul că acesta va stăpâni toate lebădele, balenele, sturionii și delfinii din apele libere ale Regatului Unit, fiind o tradiție veche de sute de ani.

Totuși, reversul medaliei este cel în care atribuțiile regale ale lui Charles sunt mai multe simbolice, neavând o implicare reală în politica din Marea Britanie.

Regele Charles al Marii Britanii va avea multe beneficii

Noul rege Charles al Marii Britanii va avea mai multe beneficii din momentul în care va ocupa tronul regatului. Acesta nu va mai avea nevoie de pașaport, sau de permis de conducere. Va deține toate lebedele și toți sturionii din Regatul Unit. Așadar, regele poate călători în orice loc al lumii fără pașaport, iar permisul de conducere și-l poate tăia pentru că nu va mai avea nevoie de acesta. Monarhul este singurul britanic care poate face acest lucru.

Regele este neutru din punct de vedere politic și îi este strict interzis să voteze. Deci acesta nu poate vota la niciun rând de alegere din Marea Britanie. Interesant este faptul că va serba de două ori ziua de naștere. Sau cel puțin așa făcea mama sa, Regina Elisabeta a II-a care serba pe 21 aprilie, restrâns, și în luna iunie.
În legătură cu deținerea de lebede și sturioni. Este o datină de sute de ani în care monarhul Marii Britanii deține absolut toate lebădele și sturionii, delfinelor sau chiar al balenelor care se află în apele libere ale Regatului Unit.

Regele Charles va avea mai multe schimbări de personal

Odată ajuns rege, Charles va opera, cel mai probabil, mai multe schimbări de personal. Monarhia Marii Britanii beneficează de poeți personali, de producători personali. Așadar, regele ar putea să îşi aleagă singur distribuitorii de băuturi răcoritoare, de şampanie franţuzească. Interesant este faptul că regina Elisabeta a II-a avea furnizori regali britanici. Aceștia furnizau produse pentru Casa Regală, iar ca drept mulțumire au voie să pună stema regală pe produsele lor. Burberry, Jaguar, Land Rover şi Samsung fac parte dintre companiile care beneficiază de acest mandat regal.

Totuși, faptul că ești rege vine la pachet şi cu mai multe îndatoriri. Acesta este responsabil de politică externă dar și de primirea invitațiilor externi. Regele Charles va avea, la fel ca mama lui, atribuții simbolice. Regele nu va avea voie să se implice în politica internă și va trebui să fie neutru din punct de vedere politic. În mod normal, premierul se va întâlni cu Regele miercuri la Palatul Buckingham, pentru a-l ține la curent cu chestiuni guvernamentale.

Aceste întâlniri sunt complet private și nu există nicio înregistrare oficială a celor spuse. Liderul partidului care câștigă alegerile generale este de obicei chemat la Palatul Buckingham, unde sunt invitați oficial să formeze un guvern. Regele, de asemenea, dizolvă în mod oficial un guvern înainte de alegerile generale. Regele poate în mod teoretic să respingă o lege votată de Parlament, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat din 1708. Așadar, regele Charles al III-lea va avea numeroase beneficii dar și obligații odată ce va prelua tronul Marii Britanii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *