Beneficii ale cireselor pentru sanatate. Ciresele ar putea sa reduca inflamatia, sa scada riscul de boli de inima si sa ne ajute sa obtinem un somn bun.
Aceste fructe delicioase contin vitamine A si C, omega-3 si omega-6. Putin mai calorice decat alte fructe, acestea aduc totusi beneficii semnificative pentru sanatate.
Prevenirea bolilor de inima
Ciresele pot ajuta la scaderea nivelului trigliceridelor si al colesterolului, doi factori care pot contribui la dezvoltarea bolilor de inima.
Consumul de suc de cirese ar ajuta, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale ridicate, potrivit unui studiu publicat in The American Journal of nutrition, in mai 2016. Cercetatorii au aratat ca antocianele din aceste visine, care sunt antioxidanti puternici, ajuta la scaderea tensiunii arteriale cu o medie de 7%.
Beneficii ale cireselor: imbunatatirea sanatatii intestinale
Un studiu publicat in 2018 de Journal of Nutritional Biochemistry arata ca ciresele ar avea un impact pozitiv asupra microbiomului intestinal uman. Actiunea lor benefica stimuleaza cresterea bacteriilor bune.
Reduce inflamatia
Un studiu din 2013 publicat in Journal of Nutrition a analizat ciresele dulci si a descoperit ca consumul acestui fruct dulce reduce inflamatia in organism.
Combaterea atacurilor de guta
Guta este un tip de reumatism inflamator datorita supraabundentei acidului uric din organism, care se cristalizeaza in articulatii si provoaca dureri severe. Ciresele contin, dupa cum s-a mentionat mai sus, niveluri ridicate de antocianina, un antioxidant antiinflamator care poate ajuta la reducerea nivelului de acid uric. Continutul ridicat de vitamina C poate contribui si la acesta. Acest beneficiu a fost demonstrat de un studiu publicat in 2014, din nou pe soiul Montmorency: pacientii care sufera de guta si-au vazut riscul de convulsii redus cu 35%.
Beneficii ale cireselor: un fruct cu un indice glicemic scazut
Ciresul este unul dintre fructele care nu sunt foarte hiperglicemice, adica determina o usoara crestere a zaharului din sange atunci cand sunt mancate. Antocianina antioxidanta prezenta in acest fruct rosu este direct legata de imbunatatirea nivelului de insulina. Corpul este capabil sa scada glicemia mai rapid si mai eficient dupa masa. Consumati cu moderatie bineinteles si intotdeauna dupa sfatul medical in caz de diabet.
Reduce durerile
Sucul ar ajuta la imbunatatirea timpului de recuperare dupa exercitiu, la reducerea durerii si durerilor si la afectarea musculara.