Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Beneficii aduse de cafeaua din cicoare pentru stomac, creier, silueta
Beneficii aduse de cafeaua din cicoare pentru stomac, creier, silueta

Beneficii aduse de cafeaua din cicoare pentru stomac, creier, silueta

15 apr. 2021, 13:06,
BZI.ro, în Sanatate

Cicoarea este o plantă care este cultivată pe scară largă în nord-vestul Europei. Rădăcinile de cicoare sunt o sursă bogată de fibre solubile în apă numite inulină. Inulina de cicoare nu este digerabilă și poate fi utilizată pentru a înlocui grăsimile sau zahărul din dietă în unele alimente procesate și funcționale. Utilizarea inulinei în loc de zahăr sau grăsimi poate duce la un aliment cu conținut scăzut de calorii.

Rădăcina de cicoare este utilizată în mod obișnuit la prepararea unui înlocuitor de cafea. Cafeaua cu rădăcină de cicoare este bună pentru tine? Iată ce trebuie să știți despre beneficiile sale pentru sănătate!

Beneficiile pentru sănătate ale cafelei de cicoare

Vă poate îmbunătăți sănătatea digestivă

Spune la revedere constipației. Rădăcina de cicoare este bogată în fibre de inulină care pot ajuta alimentele să treacă mai ușor prin tractul digestiv. Inulina este, de asemenea, un prebiotic care poate încuraja dezvoltarea bacteriilor sănătoase pentru un intestin in stare buna.

Vă va ajuta să vă simțiți satul în timp ce reduceți caloriile

Deoarece inulina este o fibră solubilă care reține apa, poate fi utilizată ca opțiune cu conținut scăzut de calorii pentru a înlocui grăsimile din anumite rețete. Există unele studii care spun că cicoarea poate ajuta la scăderea glicemiei și la tratarea diabetului. Fibrele solubile în general sunt cunoscute pentru capacitatea sa de a reduce indicele glicemic din alimente și de a reduce rezistența la insulină.

Ar putea îmbunătăți funcția creierului

Cicoarea conține mangan și vitamina B6, care sunt nutrienți esențiali pentru creier. Manganul este un vasodilatator cu proprietăți anti-oxidative care ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin către creier, precum și la combaterea radicalilor liberi. De asemenea, poate crește viteza pe care o trec semnalele electrice prin creier pentru a îmbunătăți funcția generală a creierului. Vitamina B6, pe de altă parte, este un nutrient vital necesar pentru a crea anumiți neurotransmițători în creier.

Poate ajuta la tratarea osteoartritei

Cicoarea are calități antiinflamatorii despre care unii oameni de știință spun că pot trata osteoartrita. Într-un studiu, participanții au luat un supliment oral, dar oamenii l-au folosit și local pentru a trata umflarea. Cu toate acestea, eficacitatea cicoarei în reducerea inflamației este încă în discuție. Majoritatea studiilor privind proprietățile sale antiinflamatorii au fost făcute pe animale. Sunt necesare mai multe cercetări cu participanți umani pentru a ajunge la o concluzie corectă.

Vă poate ajuta să reduceți consumul de cofeina

Să fim realisti: preparatele fabricate exclusiv cu cicoare nu vă vor oferi un nivel ridicat de cofeină. Dar dacă sunteți o persoană care iubește gustul cafelei și nu accepta nervozitatea, o cafea de cicoare ar putea fi ideala. O altă opțiune este să amesteci cicoarea cu o cantitate mică de cafea pentru a reduce puțin cantitatea de cofeină pe care o consumi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *