Prima pagină » Local » Beizadeaua popii stă cu emoții mari! Începe procesul VIP-ului de la Târgu Frumos, traficant de droguri de profesie! Lumea bună rămâne fără dealer!
Beizadeaua popii stă cu emoții mari! Începe procesul VIP-ului de la Târgu Frumos, traficant de droguri de profesie! Lumea bună rămâne fără dealer!

Beizadeaua popii stă cu emoții mari! Începe procesul VIP-ului de la Târgu Frumos, traficant de droguri de profesie! Lumea bună rămâne fără dealer!

25 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Șase indivizi, printre care și fiul unui preot din județ, au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT Iași. Iulius Petre Zugravu și amicii săi sunt acuzați de trafic de droguri. Totul a ieșit la iveală după percheziții efectuate de oamenii legii

Un fiu de preot din județul Iași este acuzat de trafic de droguri! Ieșeanul riscă ani grei de pușcărie dacă va fi găsit vinovat! Alături de el, alți 5 indivizi vor da explicații în instanță! Astfel, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au dispus ieri trimiterea în judecată a lui Iulius Petre Zugravu, Gabriel Cosmin Machidon, Mihai Ceucă, Valerică Mihai Bologa, Petru Bogdan Rusu și Dan Andrei Hanganu. Acuzația principală este cea de trafic de droguri. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații vor asculta ce au de spus procurorii și inculpații, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Iulius Petre Zugravu, încătușat din pricina drogurilor

În urmă cu câteva luni, fiul preotului din Târgu Frumos a fost reținut din cauza drogurilor. Totul a pornit de la perchezițiile efectuate de polițiștii Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Iași. Anchetatorii spun că au descoperit culturi imense de canabis, destinate lumii bune din Iași. În urma anchetei, 6 indivizi au fost duși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, fiind suspectați de trafic de droguri. Printre cei reținuți se afla și Iulius Petre Zugravu, în vârstă de 34 de ani, fiul preotului din orașul Târgu Frumos. După perchezițiile amintite, audierile au durat toată noaptea. La final, suspecții au fost reținuți.

Amintim că mai mulți șmecheri din Iași au fost puși pe burtă de „mascați”. Așadar, la Iași s-a desfășurat una dintre cele mai mari acțiuni din ultima perioadă pe traficul de droguri. Încă de la primele ore ale dimineții, echipe formate din polițiști și jandarmi au descins în 18 locuri aflate în municipiul și județul Iași. Anchetatorii au adunat mai multe informații și, așa, au ajuns la o plantație de canabis, în comuna Deleni. După finalizarea perchezițiilor, mai multe persoane au fost duse la audieri.

Canabis produs pentru lumea bună a Iașului

Oamenii legii au descoperit sere ilegale, în care se cultiva canabis.

„Pe 1 septembrie 2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași și S.C.C.O. Vaslui, au efectuat 18 percheziții domiciliare în județul Iași, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, cu produse stiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspecții au înființat mai multe culturi de canabis, pe care ulterior le-au îngrijit, cu scopul obținerii unor importante cantități de canabis destinate comercializării en-gros”, au precizat reprezentanții DIICOT Iași.

Procurorii au descins pe proprietatea fiului de preot

Procurorii ieșeni au zăbovit ore bune la Târgu Frumos, pe proprietatea fiului de preot de acolo. Surse din cadrul anchetei au precizat că Iulius Petre Zugravu s-a ocupat de traficul de droguri. Oamenii legii aveau în vizor această familie de ani buni.
În urma celor 18 percheziții efectuate, anchetatorii au ridicat cantități impresionante de droguri. Pe piață, acestea valorează mii de euro. Doar de la serele în care se aflau plantele de canabis anchetatorii au ridicat mai mulți saci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`