Prima pagină » Titlurile zilei » Beizadeaua de 22 de ani a unui afacerist a cheltuit 300.000 de euro în zona ultracentrală a Iașului! Vrea un bloc de locuințe colective în una dintre cele mai aglomerate intersecții – FOTO

Beizadeaua de 22 de ani a unui afacerist a cheltuit 300.000 de euro în zona ultracentrală a Iașului! Vrea un bloc de locuințe colective în una dintre cele mai aglomerate intersecții – FOTO

18 mart. 2023, 02:00, 12 ,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

Afaceristul Constantin Melinte și-a mutat afacerile pe membrii familiei. Erik Melinte, fiul acestuia, de 22 de ani, apare proprietarul unui teren ultracentral de pe strada Elena Doamna. A cheltuit 300.000 de euro în 2021, iar acum ar vrea să construiască un bloc de locuințe colective. Contactat telefonic, Constantin Melinte a spus relaxat că a și uitat de proprietatea din centrul orașului

Un tun imobiliar se pregătește în zona centrală a Iașului, pe strada Elena Doamna, nr. 17B, chiar lângă intersecția cu linia de tramvai ce face legătura între stațiile Târgu Cucu – Pădurii. Zilnic, traficul rutier este infernal în zonă, mașinile circulă bară la bară în timpul orelor de vârf. Aici a fost identificată o suprafață de teren de 572 de metri pătrați.

Proprietar apare Erik Melinte, de 22 ani, fiul lui Constantin Melinte, cunoscut constructor din Iași, care prestează pentru diverși dezvoltatori imobiliari. Constantin Melinte deținea, în trecut, societatea Mega Edile SRL, dar care a avut probleme cu Fiscul. Ulterior a ieșit din firmă și și-a lăsat membrii familiei să se ocupe, cel puțin în acte.

La fel a procedat și în zona centrală. Prin intermediul lui Erik, handbalist profesionist, a achiziționat, în 2021, terenul de pe strada Elena Doamna, de la un anumit Vasilică Dulgheru. În acte apare că Erik Melinte a achitat nu mai puțin de 300.000 de euro, ceea ce înseamnă 524 de euro/metru pătrat.

Beizadeaua de 22 de ani a unui afacerist din Iași vrea să construiască un bloc

Recent, Erik Melinte a obținut de la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce prevede construirea unei clădiri cu funcțiuni mixte, locuințe, servicii și comerț. Contactat telefonic, Constantin Melinte a precizat că încă nu a stabilit varianta finală a proiectului.

„Habar nu am, să vedem, am și uitat de acest teren, nu m-am mai ocupat, am alte probleme acum. Este un certificat, deocamdată nu se știe”, a explicat afaceristul.

Deocamdată, terenul este împrejmuit cu panouri ce promovează un complex imobiliar din județul Iași. Recent, tot în zona centrală a Iașului, afaceristul Ioan Hatmanu a reușit să intre în legalitate cu un bloc de locuințe colective a cărui autorizație de construire a fost anulată în instanță pentru că nu s-a respectat numărul necesar al locurilor de parcare.

O învățătoare a construit ilegal tot în centrul Iașului

În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat și cazul învățătoarei Tincuța Habib, de la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din Iași. Femeia a inițiat, în urmă cu 7 ani, un PUZ pentru construirea unei locuințe individuale pe stradela Armeană, nr. 2, amplasamentul de 186 de metri pătrați fiind identificat la niciun kilometru de terenul familiei Melinte.

Învățătoarea a primit autorizație pentru o clădire cu regimul de înălțime S+P+1+M, adică 4 niveluri. Însă clădirea seamănă mai mult cu un bloc de locuințe colective. Între timp, lucrările au fost suspendate, pentru că nu a fost respectată autorizația de construire. Mai precis, planșeul de la etajul 1 depășea dimensiunea din autorizație, iar balcoanele au fost extinse ilegal. Tincuța Habib a depus documentația pentru intrarea în legalitate. Comisia Zonală a Monumentelor Istorice a respins solicitarea. Pentru beneficiar a rămas o singură soluție: să demoleze extinderile ilegale și să continue lucrările, conform autorizației emise.

Beizadeaua de 22 de ani a unui afacerist a cheltuit 300.000 de euro în zona ultracentrală Iașului, dar rămâne de văzut dacă va reuși să obțină avizele pentru proiectul imobiliar.

Comentarii
  • nici de-o casa nu ajunge terenul ala cum sa aprobi un bloc

  • Alt meltean/agarici ce se crede un om de afaceri. Sictir!

  • Sa intelegem ca parcarea este pe acoperis?
    La subsol cei 500m_ pătrați n ar fi suficienti

  • De ce jigniti omul? De ce-i jigniti copilul? Voua nu va este rusine?

  • filip.nicolae

    Cu mafia din primaria lui Chirica orice e posibil.

  • Macarale rad in soare

    Ei uite asa…. Pe senior in ardem oral si pe handbalistul Erika in poponeț 😂😂😂. Bloc pe 500 mp 🤔 Astia or îs prosti, ori îs gay

  • Daca il ,,unge,,pe baronul penelist Chirica cu 10 la suta din afacere poate ridica si palat pe peticul ala de pamant…Ce daca strica peisajul ? Il doare la pantofi si paispe metri in fata ca are protectie politica iohannista.De parca nu stiti ca traim intro tara cu capitalism de cumetrie si asa zise partide nu sunt altceva decat grupuri infractionale organizate.Stati sa vedeti la un cutremur ca in Turcia cum se prabusesc toate blocurile si viloaiele ridicate pe autorizatie data pe spaga.Vor fugi si ,,afaceristii,,astia din tara ca iepurii asa cum vedem ca fug ,,afaceristii,,turcaleti dupa ce sau prabusit blocuri intregi ca niste cartoane in vant..Ceasul ticaie.Tic..Tac..A trecut mai mult de 40 de ani de la ultimul cutremur si pamantul trebuie sa rasufle din nou .

  • Comentati aiurea….pe acel amplasament a functionat tribunalul Iasi pe treptele caruia in 1023 Corneliu Zelea Codreanu l a asasinat pe prefectul Iasului . Era o cladire impozanta cu demisol si 3 etaje , mai apoi a fost locuita de gypsy pina a fost demolata in anii ’80 !

  • Nu a fost nici un tribunal in zona. A fost Judecatoria de Ocol Urban nr. 1.
    Judecatoria era putin mai incolo, nu pe peticul acela de teren.
    Cladirea nu a fost demolata. Inca sta in picioare.
    Anul nu era 1023, nici macar 1923, ci 1924.
    Manciu nu era prefectul Iasului, ci era prefect de politie.
    Codreanu nu l-a asasinat pe Manciu, ci l-a omorat in legitima aparare. A fost achitat in 1925.
    De ce minti?

  • Sunt de parare ca la cat de prost faceti jurnalismul sunteti in stare sa va puneti reporterii sa comenteze la propriile articole.

  • Manciu era chestor ,destepule,iar clădirea era pe acel colț ….vezi foto vechi ale Iașiului…cît despre legitimă apărare și asasinat mai vorbim !nimeni nu minte pe nimeni,eu unul ,am apucat acea clădire ,,destepule,, aveam colegi care locuiau acolo .

  • Minti din nou.

    Constantin Manciu, fruntas local al PNL, a fost numit pe 5 septembrie 1923 ca prefect al Politiei de Iasi. Pe 25 octombrie 1924, cand a fost impuscat, Manciu era prefect de Politie si nu chestor.

    Cladirea care a fost pe colt nu a fost niciodata sediul Judecatoriei de Ocol Urban nr. 1. Pentru a nu face trimiteri istoriografice, pe care cititorul obisnuit le poate accesa mai greu sau deloc, voi proceda prin reducere la absurd. Spui ca acolo a fost ” o cladire impozanta cu demisol si 3 etaje „. Incape o astfel de cladire pe acel colt de 500 mp? Evident ca nu.

    In ce priveste faptele, justitia si-a spus deja cuvantul. Procesul s-a judecat la Turnu Severin in anul 1925. A fost un proces cu jurati. Judecatorul a cerut juratilor sa raspunda la 5 intrebari legate de culpabilitatea lui Zelea Codreanu. Raspunsul a fost NU la toate cele 5 intrebari. Zelea Codreanu a fost achitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *