Prima pagină » Titlurile zilei » Beizadeaua a comis-o din nou! Chiar nu-l poate opri nimic pe acest fiu de medic din Iași? Ultima aroganță: s-a urcat fără permis la volan și a aruncat un plic de „iarbă” pe geam când s-a trezit cu Poliția pe urme (Exclusiv)
Beizadeaua a comis-o din nou! Chiar nu-l poate opri nimic pe acest fiu de medic din Iași? Ultima aroganță: s-a urcat fără permis la volan și a aruncat un plic de

Beizadeaua a comis-o din nou! Chiar nu-l poate opri nimic pe acest fiu de medic din Iași? Ultima aroganță: s-a urcat fără permis la volan și a aruncat un plic de „iarbă” pe geam când s-a trezit cu Poliția pe urme (Exclusiv)

19 iul. 2021, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Fiul unui doctor din Iași pare că vrea să-și treacă mai toate infracțiunile în CV. În weekend a fost tras pe dreapta de polițiști și a ajuns în arest pentru că s-a urcat fără permis la volan. Mai mult decât atât, lucrurile pentru el s-ar putea complica, având în vedere că a aruncat pe geam un plic de „iarbă” când polițiștii s-au apropiat

Fiul unui medic din Iași comite infracțiuni pe bandă rulantă. În weekend, Said Albetar, un tânăr de 20 de ani, fiul unui medic din Iași, s-a gândit să se plimbe prin oraș la volan, deși nu deține permis de conducere. Mai mult decât atât, când polițiștii au vrut să-l oprească, tânărul a aruncat pe geam un plic în care se afla „iarbă”.

Polițiștii din Iași au oprit pentru control autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani. Când agenții s-au apropiat de mașină, tânărul a aruncat un plic în care se afla o substanță vegetală, verde-olive. Plicul a fost ridicat, iar tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice. În urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest și a rezultat că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Said Albetar a fost reținut pentru 24 de ore, iar mai apoi a fost arestat preventiv 30 de zile

Polițiștii l-au reținut pe tânăr, iar mai apoi l-au prezentat în fața judecătorilor care au decis arestarea sa preventivă. Sâmbătă, 17 iulie 2021, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea făcută de anchetatori pe numele lui Said Albetar.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași în ceea ce îl privește pe inculpatul Said Albetar. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Said Albetar, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis, pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au menționat sâmbătă judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă. De altfel, Said Albetar a și contestat hotărârea. Fiul de medic speră ca judecătorii de la instanța superioară să îl pună în libertate în următoarele zile.

Acum câteva luni a fost condamnat după ce a furat o mașină

În luna mai a anului acesta, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus, în cazul lui Said Albetar, măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pentru o perioadă de 5 luni, sub coordonarea Serviciului de Probațiune Iași, pentru conducerea unui vehicul fără permis. Procesul lui Said Albetar, născut în Gaza (Palestina), a început pe 6 august 2020. Atunci, procurorii au dispus trimiterea sa în judecată pentru conducere fără permis. Tânărul, acum în vârstă de 20 de ani, a fost acuzat că, pe vremea când era minor (avea doar 17 ani), a luat o mașină și a comis un accident rutier spectaculos, în ciuda faptului că nu avea permis.

„În noaptea de 22 spre 23 iunie 2017, între orele 01:00 și 4:00, prin folosirea fără drept a uneia dintre chei, inculpatul a sustras în scop de folosință autoturismul marca Audi Q5 aparținând SC Farmacia A SRL, parcat în spatele unui bloc, autoturism pe care, fără a avea permis, l-a condus în municipiul Iași și într-o comună din județ, unde l-a avariat în urma unui accident de circulație, iar, apoi, a condus autoturismul înapoi în municipiul Iași și l-a abandonat la intersecția străzilor Crișului și Calea Galata”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

La un pas de moarte: bolidul s-a răsturnat și a acroșat o țeavă de gaz

Oamenii legii au mai susținut că, în noaptea respectivă, minorul a primit de la o persoană o cheie pentru un autoturism marca Audi Q5, de culoare argintie. Acesta a mers cu doi amici și a luat bolidul din parcarea unui bloc.

„Inculpatul a observat că autoturismul dotat cu închidere centralizată a răspuns comenzii activate de cheia cu telecomandă, astfel încât a deschis vehiculul, a urcat la volan și a pornit motorul acestuia. Imediat au urcat și doi martori. Inculpatul a condus autoturismul pe străzile din municipiul Iași până pe raza unei comune, unde, într-o curbă, a derapat și a acroșat o țeavă de gaz a unei gospodării. În urma impactului, autoturismul a fost avariat pe partea dreaptă. Ulterior, inculpatul a condus autoturismul în cartierul Galata, din municipiul Iași, unde l-a parcat și, mai apoi, l-a abandonat în dreptul pasajului pietonal de trecere la nivelul căii ferate, de la intersecția străzilor Crișului cu Calea Galata. Paguba provocată persoanei vătămate a fost aproximată de aceasta la valoarea de 22.270 de lei”, au adăugat procurorii ieșeni.

Pe 11 iulie 2017 a intervenit împăcarea părților, respectiv a farmaciei căreia îi aparținea bolidul cu fiul de medic, cu privire la infracțiunea de furt în scop de folosință. Astfel, anchetatorii au dispus clasarea cauzei pentru această infracțiune. La audieri, fiul de medic ortoped din cadrul Spitalului Municipal Pașcani a recunoscut comiterea faptelor.

„Instanța are în vedere că inculpatul, deși nu se află la primul contact cu legea penală, rezonanța faptei s-a diminuat în timp, având în vedere că au trecut aproximativ 4 ani de la data săvârșirii, timp în care inculpatul a dat dovezi de îndreptare, fără a fi implicat în vreo altă activitate infracțională”, au concluzionat judecătorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *