Prima pagină » Local » Bebelușul născut prematur dintr-o mamă cu Covid-19 are o evoluție bună. Medicii de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași spun că nou-născutul a ajuns la o greutate de 980 grame
Bebelușul născut prematur dintr-o mamă cu Covid-19 are o evoluție bună. Medicii de la Maternitatea

Bebelușul născut prematur dintr-o mamă cu Covid-19 are o evoluție bună. Medicii de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași spun că nou-născutul a ajuns la o greutate de 980 grame

16 mai 2020, 04:00,
Magda Olteanu în Local

Medicii de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași sunt optimiști în ceea ce privește evoluția stării de sănătate a bebelușului născut prematur și cu o stare de sănătate foarte gravă. Mama, o tânără de 20 de ani, din județul Vaslui, a fost diagnosticată cu COVID-19 și, după naștere, și-a văzut băiețelul doar în poze. Medicii neonatologi spun că bebelușul a ajuns la greutatea de 980 grame și evoluția este bună

Bebelușul născut prematur pe 22 aprilie 2020, la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași dintr-o mamă diagnosticată cu COVID-19, are o stare de sănătate bună. Băiețelul s-a născut aici pentru că mama, o tânără de 20 de ani, era pozitivă la infecția cu coronavirus. Ea a fost transferată pe 16 aprilie 2020 de la Vaslui la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Imediat după naștere, nou-născutul a fost transferat la Centrul Regional de Terapie Intensivă Neonatologie de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași pentru îngrijiri medicale de specialitate. Mama a fost transferată, din nou, la Spitalul de Boli Infecțioase, unde era tratată pentru infecția cu noul coronavirus și acum se află la domiciliu în localitatea Murgeni, din județul Vaslui. Medicii neonatologi au spus că evoluția bebelușului este bună și va rămâne internat cel puțin încă două luni de zile.

Bebelușul s-a născut la 6 luni și jumătate cu o greutate de 1.000 de grame

Gravida a ajuns la maternitate cu ruptură prematură de membrane de mai multe zile și cu o sarcină în evoluție de 26 de săptămâni. Mai exact, băiețelul s-a născut la 6 luni și jumătate cu o greutate de 1.000 grame. După naștere, nou-născutul a scăzut în greutate și a ajuns la 750 grame. Prognosticul medicilor era atunci unul foarte rezervat. Tânăra mamă nu era în evidența unui medic obstetrician și nu a fost niciodată la un consult de specialitate.

Medicii neonatologi spus că bebelușul era în stare foarte gravă

Chiar dacă mama nu mai este pozitivă și nu mai poate transmite infecția cu noul coronavirus, nu poate să-și viziteze băiețelul la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași.

„Acum, nou-născutul este stabilizat, mănâncă și are o evoluție în parametri normali. Copilul s-a născut cu o greutate de 1.000 grame și a scăzut până la 750 grame. La naștere, starea de sănătate a nou-născutului era foarte gravă. A început să ia în greutate și a ajuns la 980 de grame. A avut zile să trăiască. Conform protocoalelor stabilite de Direcția de Sănătate Publică Iași, mama nu are voie să vină în vizită la maternitate, chiar dacă nu mai este pozitivă. Trebuie să respectăm toate măsurile pentru a evita transmiterea bolii. Vorbim cu mama la telefon și îi trimitem poze pe WhatsApp. Mai rămâne internat cel puțin două luni. De ziua copilului (1 iunie-n.r.) va fi cu noi”, a declarat medicul neonatolog Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași.

Medicii de la Centrul Regional de Terapie Intensivă Neonatologie spun că pentru nou-născuți prematur, starea critică rămâne până la externare, deoarece oricând pot să apară complicații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`