Prima pagină » Local » Bebelușii cu malformații cardiace din Iași primesc o șansă la viață cu ajutorul Asociației Blondie! Fundația strânge cu greu fonduri pentru costurile transportului aerian al copiilor în Italia

Bebelușii cu malformații cardiace din Iași primesc o șansă la viață cu ajutorul Asociației Blondie! Fundația strânge cu greu fonduri pentru costurile transportului aerian al copiilor în Italia

09 ian. 2021, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

În ultimele două săptămâni, doi îngeri au fost ajutați să zboare din Iași până în Milano cu ajutorul Asociației Blondie. Din dorința de a ajuta bebelușii grav bolnavi, oameni cu suflet mare strâng mii de euro și asigură un avion privat celor care au nevoie urgentă. Unul dintre cele mai fericite cazuri a fost cel al unul copil de doar trei luni din Iași

Viața unor bebeluși ajunge de multe ori pe muchie de cuțit. Pentru zeci de îngeri, o asociație din București, Blondie, a fost singura șansă de salvare. În ultimele două săptămâni au plecat în zbor doi copii nou – născuți care suferă de afecțiuni grave către un spital din Milano. Odată programați la Clinica San Donato din Milano, a început organizarea zborului, pe care Adelina Toncean, fondatorea asociației, o consideră partea cea mai frumoasă. Un bebeluș de doar trei luni, născut la Spitalul Clinic Sfânta Maria din Iași este dovada vie că miracolele există.

Suferind de o afecțiune cardiacă gravă, micuțul avea nevoie urgentă de intervenție medicală de specialitate. Operație pe cord a fost realizată la clinica din Miano cu succes, iar bebelușul Nicolas a fost externat de pe secția de Terapie Intensivă. În circa două săptămâni, toți cei implicați în salvarea copilului speră ca acesta să se întoarcă sănătos în Iași. Un alt zbor îl va aduce pe Nicolas acasă.

Evoluția stării de sănătatea a bebelușului de trei luni din Iași este un miracol

Ca în multe situații de ordin medical se întâmplă să fii pus în postura de a alege între un caz foarte grav și unul care mai poate suferi o amânare. Pentru nou-născuții cu malformații cardiace grave, intevenția medicală trebuie să fie realizată cât mai urgent. Pe data de 29 decembrie 2020, un băiețel de trei luni care avea o astfel de afecțiune a plecat de la Spitalul Clinic Sfânta Maria din Iași pentru a fi salvat. Transferat la o clinică din Milano, bebelușul a fost operat pe cord și spre bucuria tuturor, starea este din ce în ce mai bună.

„Bebelușul care a plecat este pentru noi un miracol și unul dintre cele mai fericite cazuri. A mai fost programat pentru un zbor înainte de data de 29 decembrie, dar o infecție i-a afectat și mai mult starea de sănătatea iar zborul a fost anulat. Cu mari eforturi din partea medicilor de la Spitalul Sfânta Maria din Iași, reprezentanții Clinicii San Donato au fost convinși că băiețelul mai poate fi salvat. După tratarea infecției a plecat în Milano și intervenția a fost un succes.

A fost externat de pe secția de Terapie Intensivă și în circa două săptămâni credem că îi vom asigura zborul înapoi către casă. O altă fețiță a zburat ieri (nr. 7 ianuarie 2021), la fix o lună de la naștere, practic i-am oferit cadou de ziua ei un zbor. Nu a plecat singură, ci cu un alt bebeluș adus de la București la Iași pentru călătorie. Sperăm din suflet, ca și în cazul ei, evoluția post – operatorie să fie una bună”, spune Adelina Toncean, fondatoarea Asociației Blondie.

Andreea Toncean, fondatoarea Asociației Blondie: „Ziua zborului este partea cea mai frumoasă”

Părinți și medici o sună cu speranță în suflet pe Adelina Toncean, fondatorea Asociației Blondie. De la începutul pandemiei, prin intermediul asociației s-au asigurat zboruri către spitale din multe țări pentru 30 de copii. Dintre aceștia, 5 bebeluși au plecat din Iași, 3 cu cancer și alți doi cu malformații cardiace grave.

„Ne contactează părinți care află tot de la alți părinți și de la care auzim de fiecare dată printre primele cuvinte că este foarte urgent. Sunt copilași despre care aflăm astăzi și îi programăm pentru zbor chiar în următoarea zi. Este posibil ca atunci când amâni, la scurt timp să nu mai ai cu cine să zbori. Prețul unui astfel de zbor pornește de la 15.000 de euro și de multe ori depășeste 20.000 de euro. Pentru ziua de luni (nr. 11 ianuarie 2021) avem deja programat un zbor, și alte trei bebeluși vor zbura pe 18 ianuarie, cu escale scurte în Milano și Bologna.

Ieri (nr. 7 ianuarie 2021), o fetiță care s-a născut cu o lună în urmă cu o complicație depistată încă din timpul sarcinii a decedat. Astfel de cazuri sunt cel mai greu de depașit. Zborul pentru ea a fost programat înainte de a se fi născut. Sunt cazuri diferite, dar depune toate eforturile pentru a arăta că fiecare viață contează”, adaugă fondatoarea asociației.

O ambulanță aeriană ar putea salva zeci de vieți mult mai eficient

Organizarea zborurilor private pentru astfel de cazuri nu este ușor de realizat. Eforturile ar fi cu mult reduse dacă ar putea fi pusă oricând la dispoziție o ambulanță aeriană.

„Ne dorim să cumpărăm o ambulanță aeriană, pe care să o punem la dispoziția oricărei persoane care are nevoie de transport. Consider că, atunci când este nevoie de ajutor trebuie să se asigure, călătoria nu ar trebui să devină un obtacol. Pentru toți cei care au apelat la ajutorul nostru am asigurat așa cum am putut zborul. Este foarte dificil să organizezi zboruri medicale private, dar o facem cu mare bucurie pentru pacienți din toată țară. Au fost organizate zboruri către tări precum Germania, Italia, Franță, Turcia și altele. Sunt zboruri cu escale, sunt clinici cu care luăm legătura pentru programări și pentru acord. Știm ce înseamnă o întârziere pentru astfel de pacienți, cu afecțiuni extrem de grave”, încheie Adelina Toncean.

Cei care doresc să doneze din dorință de a asigura zboruri pentru zeci de copii care au nevoie de ajutor urgent o pot face astfel:
conturi deschise la ING Bank – sucursala Obregia pentru Asociatia Blondie – Împarte pentru altă parte RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – LEI și RO34 INGB 0000 9999 0909 6765 – EURO; Revolut: +40 757 494 293 și PayPal: https://www.paypal.me/asociatiablondie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *