Prima pagină » National » Bebeluş de o lună, ajuns de urgenţă la spitalul din Galați. Tatăl său l-a lovit în somn
Bebeluş de o lună, ajuns de urgenţă la spitalul din Galați. Tatăl său l-a lovit în somn

Bebeluş de o lună, ajuns de urgenţă la spitalul din Galați. Tatăl său l-a lovit în somn

12 mai 2021, 10:44,
Elena Nicoleta BUJOR în National

Un bebeluș de doar o lună a fost lovit de propriul tată în somn. Micuțul a fost transportat în stare gravă de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Galați.

Potrivit declaraţiilor medicilor gălăteni, copilul de o lună a ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii din municipiu după ce ar fi fost lovit de tatăl său. Evenimentul nefericit s-ar fi produs în timp ce bebelușul se odihnea în același pat cu părinții săi. Medicii au încercat din răsputeri să îi salveze viața.

Poliţia a deschis un dosar penal, după ce bebeluşul a ajuns la spital în stare gravă

Personalul medical a transmis reprezentanţilor Poliției, iar polițiștii au demarat o anchetă. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă și acum se încearcă să se afle cum a fost rănit copilul.

Bebeluşul este dintr-o localitate din nordul județului Galați. Se pare că tatăl bebelușului a menţionat că este vorba despre un accident produs în timpul somnului. Polițiștii analizează și varianta potrivit căreia copilul a fost lovit cu intenție de tatăl său.

Extrem de multe cazuri de violență, înregistrate în România

Un alt caz de violenţa domestică s-a produs tot în Galaţi. Un copil în vârstă de 10 ani a ajuns la Spitalul de Urgență pentru Copii Galați, după ce tatăl său i-a aplicat numeroase lovituri cu o scândură. Băiatul, care locuiește împreună cu părinții și cei doi frații săi, a ars o rezistență de la reșou. Enervat la culme, tatăl său a hotărât să-l pedepsească peste această greşeală. Bărbatul a găsit o scândură și a început să-l lovească, până când a fost nevoie ca băiatul să fie transportat la unitatea medicală. Acolo, a rămas internat alături de bunica lui.

Mama și ceilalți doi copii ai cuplului au fost luați în grija asistenților sociali și internați în Centrul Maternal, transmite Realitatea Plus. În ceea ce-l privește pe bărbat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior, plasat sub control judiciar. Vecinii familiei au menţionat că au auzit în repetate rânduri scandaluri. Cei doi părinți ar obișnui să consume şi băuturi alcoolice.

Incident similar

În luna februarie a anului în curs, mai multe imagini cu un copil bătut extrem de crunt chiar de tatăl său, sub ochii propriei mame, au circulat pe Internet. Totul s-a întâmplat în comună suceveană Frumosu. Tatăl și-a lovit copilul în vârstă de 7 ani cu un lemn mai gros, în timp ce mama ar fi asistat impasibilă.

Mai apoi, ea a declarat faptul că nu-și amintește episodul și nu a dorit să facă plângere pe numele soțului său.

De asemenea În judeţul Buzău s-a produs o crimă de-a dreptul terifiantă.

O femeie şi-a ucis în bătaie propriul copil în vârstă de doar 2 ani

O femeie din județul Buzău şi-a ucis propriul copil care avea doar 2 ani şi 5 luni. Agresoarea a transmis faptul că băiatul a căzut din pat, iar ulterior unul dintre fraţi l-ar fi bătut. Femeia a fost internată într-un spital de psihiatrie.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, respectiv violenţă în familie, faţă de o persoane de sex feminin, în vârstă de 26 de ani, deoarece la data de 01.02.2021, în timp ce se afla la domiciliu a aplicat mai multe lovituri asupra fiului său, în vârstă de doi ani şi 5 luni, leziuni ce au condus la decesul acestuia. Dosarul a fost înregistrat iniţial ca moarte suspectă, însă după efectuarea necropsiei s-a constatat că leziunile ce au condus la decesul victimei sunt rezultatul unor agresiuni exercitate în cadrul familiei, din primele cercetări rezultând că este vorba despre mama acestuia. În prezent, în cauză s-a dispus efectuarea unei expertize neuropsihiatrice asupra suspectei, urmând ca în funcţie de concluziile expertizei să se dispună măsurile procesuale corespunzătoare”, a declarat, marţi, prim-procurorul Valerică Văsîi de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`