Prima pagină » Actualitate » Beatrice Mahler trage un semnal puternic în legătură cu refugiații din Ucraina! Nu de COVID-19 trebuie să ne fie frică ci de tuberculoza care este multidrog rezistentă
Beatrice Mahler trage un semnal puternic în legătură cu refugiații din Ucraina! Nu de COVID-19 trebuie să ne fie frică ci de tuberculoza care este multidrog rezistentă

Beatrice Mahler trage un semnal puternic în legătură cu refugiații din Ucraina! Nu de COVID-19 trebuie să ne fie frică ci de tuberculoza care este multidrog rezistentă

10 mart. 2022, 10:21,
BZI.ro, în Actualitate

Ucraina are multe cazuri de tuberculoză, iar acest lucru poate aduce probleme statului român. Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler consideră că o problemă reală nu reprezintă neapărat faptul că refugiații ar putea avea COVID-19 ci mai degrabă că aceștia ar avea tuberculoză care este multidrog rezistentă.

Pe teritoriul României au intrat sute de mii de migranți din Ucraina, sute de mii de persoane care nu au fost testate în niciun fel şi care, din imaginile care circulă pe rețelele de socializare sau în presă, nu poartă mască de protecție. Aceștia nu purtau masca de protecție nici când era impusă de legislația statului român.

Unii refugiați ucrainieni pot fi purtători de tuberculoză, susține dr. Beatrice Mahler

Prezentă într-o emisiune TV, managerul Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler a precizat faptul că nu neapărat COVID ar trebuie să ne trezească îngrijorări. Medicul arată faptul că Ucraina are una dintre cele mai mari rate de infectare cu tuberculoză, iar statisticile sunt tot mai sumbre. Atunci când vorbim despre tuberculoză, 1 din 3 ucrainieni suferă de tuberculoză multidrog rezistentă:

Din punctul meu de vedere poate fi o problemă care necesită testare la cei simptomatici. Totuşi, în legătură cu refugiații din Ucraina vreau să aduc în discuţie problema tuberculozei. Ucraina este o tară cu incidența tuberculozei crescută şi mai dificil, sau mai critic decât România este că au 1 din 3 cazuri de tuberculoză din Ucraina este cu multidrog rezistent.

În încheiere, managerul precizează că pentru tratarea unor astfel de forme, medicamentele aplicate costă zeci de mii de euro. Chiar dacă tuberculoza nu se transmite la fel de uşor ca şi COVID-19, autoritățile din România ar trebui să fie atente la acest lucru:

Asta înseamnă că nu răspund la medicația normală, asta înseamnă că tratamentul pe caz costă zeci de mii de euro. Asta înseamnă că riscul de transmitere aeriană există, nu este un risc la fel de mare ca la COVID-19, dar există. Şi pentru populaţia care vine din Ucraina este un screening al tuberculozei mai ales pentru cei care vor rămâne în România în perioada următoare.

Care sunt simptomele tuberculozei

Tuberculoz este o boală care este cauzată de o bacterie. Acesta este o boală infecțioasă şi a fost identificată de medicul Robert Koch în 1882. Bacilul pătrunde în organism prin căile respiratorii pe același traseu ca și virusul SARS-CoV-2, iar transmiterea se mai realizează prin spută și picături cauzate de o tuse sau strănut. Statisticile arată faptul că un pacient care are tuberculoză poate infecta intre 10-15 persoane într-un an.

Simptomele tuberculozei  variază şi cele mai importante sunt tuşele uscate, cronice, care pot fi însoţite şi de spută sângeroasă, o stare de oboseală, o senzație de slăbiciune dar şi o scădere în greutate. Acestea pot fi însoţite de dureri în piet și o febră scăzută care este persistentă.

Ca și răspândire, pe lângă localitarea iniţiala la nivelul plămânilor, în 15% din cazuri tuberculoza se poate răspândi şi la alte organe şi poate cauza forme foarte severe. Una dintre formele severe este meningita tuberculoasă sau afectarea ficatului şi a oaselor.

Așadar, chiar dacă au fost eliminate restricțiile COVID-19, autorităție române ar trebui să fie atente la ceea ce spune Beatrice Mahler legat de refugiații ucrainieni și tuberculoza multidrog imună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *