Prima pagină » National » Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă: „Valul trei a început și în România”

Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă: „Valul trei a început și în România”

01 mart. 2021, 22:18,
Bianca Rebegea în National

Luni, 1 martie, medicul Beatrice Mahler a spus, la B1 TV,  că secția de Terapie Intensivă de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală „este plină în acest moment”. Astfel că,  tulpina britanică, „care circulă deja de ceva timp în România”, o face să creadă că al treilea val al pandemiei a început și în România.

De asemenea, Beatrice Mahler a precizat că pacienții care se internează, în momentul de față, în spitale, „sunt mult mai tineri decât cei de anul trecut”.

„În ultimele patru zile, secția Covid este aproape la capacitate maximă. De asemenea, numărul de pacienți care se prezintă cu simptomatologie pentru testare a crescut. E o evoluție care nu ne liniștește deloc, din contră. Cel puțin pe mine mă îngrijorează”, a declarat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler, despre valul trei al pandemiei: „Formele de boală sunt severe”

Fiind întrebată dacă se poate spune că valul al treilea a început și în țara noastră, dar și ce elemente ne-ar putea face să observăm că am intrat în această fază, managerul Institutului „Marius Nasta” a oferit următorul răspuns:

„Pot să spun că pacienții care se internează în acest moment sunt mult mai tineri decât cei pe care i-am avut anul trecut. De asemenea, persoanele care vin să se interneze relatează faptul că aproape toți membrii familiei cu care au intrat în contact s-au îmbolnăvit. Formele de boală sunt severe. Terapia în Institutul Marius Nasta este plină în acest moment și acest lucru, și tulpina britanică, care circulă deja de ceva timp în România, mă fac să cred că deja valul trei a început și în România”.

Cum ne protejăm de tulpina britanică a coronavirusului

Noua tulpină britanică a coronavirusului circulă deja în jumătate din județele României. De aceea, medicii recomandă populației să folosească măști de protecție cu filtru. În cazul în care nu există această posibilitate, poate fi utilizată o mască sanitară, acoperită de o mască textilă.

Iată în ce constau recomandările managerului institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler:

„Sunt tot mai multe foruri internaționale care susțin nevoia de protecție suplimentară atunci când vorbim de tulpina britanică pentru că riscul de contagiune și gradul de contagiune al acesteia este mare.

Recomandările sunt pentru o mască cu grad de filtrare crescută, iar dacă acest lucru nu este posibil, pentru că totuși aceste măşti sunt destul de scumpe, sunt eficiente și măștile chirurgicale care să fie acoperită de o mască textilă dintr-o țesătură cât mai densă”, a spus pentru Antena 3, managerul institutului „Marius Nasta” Beatrice Mahler.

INSP: Tulpina britanică generează o boală mai severă la vârstnici

Marți, 23 februarie, Institutul Național de Sănătate Publică ( INSP), a transmis analiza epidemiologică a primelor 136 de cazuri de COVID-19 din România confirmate cu noi variante ale virusului SARS-CoV-2.

„Sunt necesare eforturi conjugate pentru realizarea secvenţierilor şi comunicarea rezultatelor la DSP şi CNSCBT cât mai curând după finalizarea investigaţiilor de laborator, în vederea realizării rapide a anchetelor epidemiologice şi a instituirii măsurilor necesare faţă de cazuri şi contacţi, având în vedere transmisibilitatea crescută a acestei variante şi, conform ultimelor evidenţe sosite din Marea Britanie, severitatea mai mare a bolii pe care o generează la vârstnici”, a evidenţiat INSP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`