Managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, a avut o intervenţie după ce vineri dimineaţă, 29 ianuarie 2021, a avut loc o tragedie la Institutul „Matei Balş”.
Patru pacienţi au murit carbonizaţi în urma producerii unui incendiu, iar alţi patru pacienţi cu vârste cuprinse între 62 şi 89 de ani sunt în stare gravă, fiind transportaţi la unitatea medicală aflată în coordonarea medicului Mahler.
Patru persoane în stare gravă, transportate la un alt spital. Patru persoane au murit carbonizate în incendiul de la „Matei Balş”
Beatrice Mahler, managerul instituţiei medicale din Capitală a menţionat că au fost transportate de urgenţă la institutul ce-l coordonează fiind în stare gravă. Două femei şi doi bărbaţi şi-au văzut moartea cu ochii după ce un incendiu a izbucnit în spitalul în care erau internaţi. Pacienţii au nevoie de oxigen, iar doi dintre ei se afla la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.
„La ‘Marius Nasta’ au fost aduse patru persoane – două femei şi doi bărbaţi. Avem disponibilitate până la 36 de locuri. În acest moment, avem 32 de locuri libere în secţia COVID. Dacă vor fi necesare, noi suntem aici şi suntem alături de colegii noştri de la ‘Matei Balş’ şi de pacienţii de acolo care trec printr-un moment foarte greu. Vârstele sunt între 62 şi 89 de ani. Una dintre femei este echilibrată. Unul dintre bărbaţi este cu necesar de oxigen crescut.
Din păcate, doi dintre pacienţi – o femeie şi un bărbat – au stare generală gravă şi au fost trimişi în Terapie Intensivă. (…) Sunt conştienţi, sunt prezenţi, dar doi dintre ei au stare generală gravă şi de aceea au fost mutaţi în secţia de Terapie Intensivă. Patru pacienţi: două femei, doi bărbaţi cu vârste între 62 şi 89 de ani. Doi cu stare echilibrată, sunt pe secţia COVID, doi cu stare severă în Terapie Intensivă”, a spus Mahler.
Pacienţii aduşi la „Marius Nasta” nu au arsuri
Conform declaraţiei medicului şi managerului, pacienţii transferaţi de la ”Matei Balş” nu prezintă arsuri. Aceasta a tras un semnal de alarmă cu privire la infrastructură spitalelor, precizând că este necesară de o expertiză tehnică a tuturor instalaţiilor sanitare şi electrice.
„Noi avem centrală proprie la Institutul ‘Marius Nasta’ şi am încercat să avem autonomie tocmai pentru a nu avea probleme în acest sens. Instalaţiile de oxigen sunt suprasolicitate, debitele de oxigen pe care le necesită aceşti pacienţi sunt foarte mari. Să nu uităm că pe lângă instalaţiile de oxigen avem şi instalaţiile electrice, o infrastructură care trebuie modificată. S-a spus acest lucru după incendiul de la Piatra Neamţ.
Au fost atunci controale tocmai pentru a evalua starea spitalelor şi pentru a vedea ce investiţii sunt necesare. Cu siguranţă trebuie să facem paşi în acest sens şi să trecem la treabă. Au fost controale tocmai pentru a evalua care este vechimea spitalului, care este necesarul de investiţii pe partea de infrastructură. În acest moment, este nevoie de o expertiză tehnică a tuturor instalaţiilor sanitare şi electrice din acest institut, lucrăm la acest lucru, nu se pot face evaluări corecte fără să avem astfel de date”, a arătat medicul.
Incendiu devastator la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti!
Reamintim faptul că vineri dimineață, 29 ianuarie 2021, un incendiu devastator a izbucnit la Institutul „Matei Balș” din Capitală.
Patru persoane au murit carbonizate în infernul de la Bucureşti, iar peste 120 de pacienţi ce se aflau internaţi pe secţia de Covid-19 au fost evacuaţi în ritm alert. A fost declanşat plan roşu de intervenţie, după ce întreg parterul Pavilionului 5 a luat foc.
O primă ipoteză în acest caz tragic ar fi că incendiul s-ar fi produs din cauza unei aeroterme. Această afirmaţie nu a fost confirmată de autorităţi.