Prima pagină » Actualitate » Beatrice Mahler explică de ce România are mai multe decese decât statele care înregistrează cu mult mai multe cazuri zilnice de COVID-19

Beatrice Mahler explică de ce România are mai multe decese decât statele care înregistrează cu mult mai multe cazuri zilnice de COVID-19

12 oct. 2020, 09:02,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, explică de ce de ce România are mai multe decese decât statele care înregistrează cu mult mai multe cazuri zilnice de COVID-19. Beatrice Mahler susținee că explicațiile sunt mult mai profunde și nu țin neapărat de realitatea imediată.

Reacția medicului vine în condițiile în care valul al doilea al pandemiei a lovit din plin în Europa, care a devenit focarul mondial al îmbolnăvirilor de COVID-19. Multe state europene înregistrează zilnic cazuri noi de infecție chiar și de câteva ori mai multe decât în România, unde de o săptămână s-a depășit recordul de 3.000 pe zi. Totuși, România este printre primele din Europa în ceea ce privește decesele.

„Cred că trebuie să privim lucrurile puțin mai extins și să ne uităm, pe de o parte, la problemele de sănătate ale populației, la modul în care ele sunt gestionate – și aici ne referim la deficitul de servicii de sănătate uniform repartizate în România, la speranța de viață, care diferă mult dacă ne uităm la București sau ne uităm la o regiune mai puțin dezvoltată din România. Prin urmare, cred că avem cauze multiple, care nu țin neapărat de momentul în care suntem, de îngrijirea pe care noi o acordăm pacienților, ci de problemele pe care le au pacienții, de modul în care au fost ele manageriate, de modul în care și-au urmat tratamentul zi de zi”, a declarat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler: „Monitorizarea infecțiilor nosocomiale este obligatoriu să fie făcută zilnic“

Referitor la infecțiile nosocomiale, managerul Institutului „Marius Nasta” din București susține că acestea sunt raportate de către spitale.

„Este extrem de important să fim transparenți și raportarea lor să se facă din primul moment, de fapt monitorizarea infecțiilor nosocomiale este obligatoriu să fie făcută zilnic, iar implicarea personalului trebuie să fie de la asistenta de salon până la manager, pentru că altfel riscăm să pierdem vieți și din cauza infecțiilor nosocomiale”, a precizat Beatrice Mahler.

„Impactul cel mai mare al infecțiilor nosocomiale îl avem la nivelul pacientului care vine în spital“

Managerul instituției medicale bucureștene vorbește și despre infecțiile nosocomiale asociate ocupației pe care o are personalul care îngrijește pacientul.

„Cu siguranță pandemia de COVID ne aduce în față o nouă situație legată de infecțiile nosocomiale, pentru că impactul cel mai mare al infecțiilor nosocomiale îl avem la nivelul pacientului care vine în spital, dar să nu uităm că tot infecție nosocomială este și infecția pe care o poate lua de la personalul care îngrijește pacientul și în această perioadă avem persoane care pot fi declarate – mă refer din momentul pandemiei de COVID – cu infecții nosocomiale asociate ocupației pe care o au”, a adăugat Beatrice Mahler.

„Infecțiile nosocomiale sunt un risc imens pentru pacienții de COVID-19

Managerul Institutului „Marius Nasta“ din Bucureşti este de părere că un act medical de calitate poate fi oferit doar păstrând o transparență îm legătură cu raportarea și monitorizarea infecțiilor nosocomiale.

„Acest proces trebuie să fie unul transparent, unul constant care înseamnă în final raportare și monitorizare, prin aceste măsuri oferind siguranța unui act medical de calitate”, a declarat Beatrice Mahler.

Marea majoritate a pacienților cu COVID-19 au comorbidități

Un alt mare pericol care îi pândește pe pacienții cu COVID-19 sunt comorbiditățile.

„Trebuie să menționez că acești pacienți, în marea lor majoritatea sunt pacienți cu comorbidități. Pacienți care anterior contactării infecției cu SARS-CoV-2 au avut probabil numeroase contacte cu unitățile medicale. Managementul acestor pacienți trebuie să fie extrem de riguros și să respecte protocoalele de tratament corespunzătoare fiecărui tip de infecție pe care o are, astfel încât traversarea acestui moment să fie cât mai rapidă cu putință”, a menționat Beatrice Mahler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
24 ianuarie 2025
24 ianuarie 2025