Prima pagină » Actualitate » Beatrice Mahler, detalii despre incidentul de la „Marius Nasta“: Pompierul angajat la spital e în concediu de 6 luni!

Beatrice Mahler, detalii despre incidentul de la „Marius Nasta“: Pompierul angajat la spital e în concediu de 6 luni!

22 feb. 2021, 11:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, vine cu detalii despre incidentul ce a avut loc duminică seară la unitatea medical pe care o conduce.

Beatrice Mahler susține că institutul are un pompier angajat, dar acesta este mai mult în concediu, în ultimele 6 luni.

„Colegii mi-au explicat că s-a văzut fum, a existat o flacără, dar incendiul s-a stins foarte rapid. Nu a fost utilizat nici măcar extinctorul din zonă. Există un pompier angajat la Institutul «Marius Nasta», dar de mai bine de 6 luni este în concedii. Pentru ca medicul și pacientul să se simtă în siguranță este nevoie ca și aceste persoane, precum pompierii, să-și facă treaba. O cercetare disciplinară poate fi făcută de-abia după șase luni”, declară Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler: „Pacienții care erau în unitatea mobilă sunt îngrijiți de medicii din unitatea mobilă“

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală precizează că pacienții și personalul nu au fost în pericol.

„Pacienții și personalul nu au fost în pericol. Emoția și teama predomină în spitale, orice miros de fum sau de material ars creează panică și controale, indiferent de ora din zi și din noapte. Pacienții care erau în unitatea mobilă sunt îngrijiți de medicii din unitatea mobilă. Sunt pacienți cu probleme grave, pacienți cu alte comorbidități, dar medicii sunt instruiți să aibă grijă de pacienți cu astfel de probleme. Patru pacienți din cei șapte aflați în unitatea mobilă ATI de la Spitalul Marius Nasta, unde duminică seara avut loc un incident, se află la terapie intensivă, unul fiind într-o stare ceva mai gravă, iar trei se află în secțiile COVID ale spitalului“, menționează Beatrice Mahler.

A fost sau nu a fost incendiu

Dacă Beatrice Mahler a vorbit despre existența unei flăcări ce a fost stinsă rapid, ministrul de Interne Lucian Bode și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susțin că nu a fost niciun fel de incendiu.

„Până în acest moment nu au venit echipele ISU. Echipamentul aparține celor de la ISU și ei vor decide în acest sens. În acest moment sunt controalele normale, dar ne bucurăm pentru faptul că pacienții și personalul medical nu au pățit nimic. La spital a fost prezent luni dimineață și ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, care a spus că datele preliminare arată că nu a fost vorba despre un incendiu și că a văzut un prim raport realizat pe baza datelor culese până în prezent“, mai spune Beatrice Mahler.

Raed Arafat susține că fum ar fi ieșit de la pornirea unui generator.

„A pornit un generator. Fumul care a ieșit de la eșapament plus aerul care circula de la tir care e cald și când iese produce aburi sau condens. Deci astea au fost problemele. Șapte pacienți erau, dar oricum au fost evacuați pentru siguranță. Astăzi va fi verificat din nou de către pompieri la lumina zilei, Întotdeauna este loc de îmbunătățiri”, menționează Raed Arafat.

Și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că fumul ar fi provenit de la un generator, posibil în urma unei pene de curent.

Mai multe mașini de pompieri și ambulanțe au fost mobilizate duminică seara la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, după ce la unitatea mobilă ATI au fost semnalate degajări de fum. Alerta a fost dată la ora 22:24, iar din primele informații se pare că degajările de fum provin de la un ventilator extern.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *