Prima pagină » National » Beatrice Mahler, despre varianta sud-africană a coronavirusului: „Era de așteptat să circule și în România”

Beatrice Mahler, despre varianta sud-africană a coronavirusului: „Era de așteptat să circule și în România”

05 mart. 2021, 22:18,
Bianca Rebegea în National

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a vorbit la Digi 24, despre varianta sud-africană a coronavirusului, după ce doi pacienți români s-au infectat. Managerul a explicat că mutația ar putea reprezenta o problemă, chiar și pentru persoanele care s-au vindecat de varianta „clasică” a virusului.

„Era de așteptat să circule și în România această tulpină, pentru că avem informații că în anumite țări din Europa e deja în circulație. Este o tulpină care pune probleme. Dacă vorbim de modul în care vaccinurile pe care le avem în România, sunt eficiente și da, știm că Moderna are studii care confirmă eficacitatea. La Pfizer sunt date despre efecte cu o scădere ușoară a eficienței, dacă vorbim de forme asimptomatice. Și Astra Zeneca e eficient, pentru că există o protecție pentru formele severe de boală și în cazul infectării cu această tulpină, asta înseamnă că pacienții vaccinați cu Zeneca nu vor face forme de boală care să le pună viața în pericol și asta este cel mai important”, a spus Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler, despre varianta sud-africană a coronavirusului: „Suntem atenți la modul în care va circula”

De asemenea, Beatrice Mahler a atras atenția și asupra modului în care va circula și tulpina braziliană, care este și mai contagioasă.

„Suntem atenți la modul în care va circula tulpină sud-africană și, de ce nu, trebuie să fim atenți la prezența tulpinii braziliene, care e foarte contagioasă și ar aduce risc de infectare și pentru persoanele care au trecut prin boală, undeva la 67%”, a adăugat Mahler.

În România au fost depistate, până în momentul de față, două cazuri de infectare cu varianta africană a virusului SARS-CoV-2. Primul caz este o femeie din București, care provine dintr-un focar cu trei cazuri de COVID-19, însă doar ea a fost depistată cu varianta menționată.

Al doilea caz este un bărbat de cetățenie turcă și s-a infectat în județul Argeș, potrivit specialiștilor de la Institutul Național de Sănătate Publică. El este asimptomatic și a fost descoperit cu această infecție după ce s-a testat, la cerere, în vederea plecării în Turcia. Acesta nu are un istoric de călătorie, nu este contact cu un alt caz confirmat, motiv pentru care nu se știe cum s-a infectat.

Cum ne protejăm de noua tulpină britanică a virusului SARS-CoV-2? Iată recomandările lui Beatrice Mahler

Noua tulpină britanică a coronavirusului circulă deja în jumătate din județele României. Tocmai de aceea, medicii recomandă populației să folosească măști de protecție cu filtru. În cazul în care nu există această posibilitate, poate fi utilizată o mască sanitară, acoperită de o mască textilă.

Iată recomandările managerului institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler:

„Sunt tot mai multe foruri internaționale care susțin nevoia de protecție suplimentară atunci când vorbim de tulpina britanică pentru că riscul de contagiune și gradul de contagiune al acesteia este mare.

Recomandările sunt pentru o mască cu grad de filtrare crescută, iar dacă acest lucru nu este posibil, pentru că totuși aceste măşti sunt destul de scumpe, sunt eficiente și măștile chirurgicale care să fie acoperită de o mască textilă dintr-o țesătură cât mai densă”, a spus pentru Antena 3, managerul institutului „Marius Nasta” Beatrice Mahler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`