Prima pagină » Actualitate » Beatrice Mahler, despre tratamentul cu Ivermectină: „Poate avea efecte adverse severe“

Beatrice Mahler, despre tratamentul cu Ivermectină: „Poate avea efecte adverse severe“

27 ian. 2021, 13:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Medicul Beatrice Mahler, manager al Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a vorbit despre tratamentul cu Ivermectină pentru COVID-19.

Beatrice Mahler susține că Ivermectina poate avea efecte adverse severe și de aceea nu recomandă un asemenea tratament în cazurile COVId-19.

„Acest medicament este administrat extern si la om, dar una este sa il dai pe tegument si alta este administrarea orala. Eu nu as prescrie unui pacient acest medicament, pentru ca poate avea efecte adverse grave”, a declarat Beatrice Mahler.

Octavian Jurma: „Una este ca un om să facă reacții adverse severe și alta este la un animal“

Și cercetătorul Octavian Jurma consideră că trebuie avută mare grijă când se prescrie un tratament.

„În primul rând, grija față de om este mult mai mare față de cea pentru oameni, deci gradul de rigurozitate nu se compară. Una este ca un om să facă reacții adverse severe și alta este la un animal. Din fericire există vaccinuri, dar se întâmplă și când lansează Apple un produs nou să nu se producă din prima cătă cerere e. Toate persoanele care pot fi vaccinate, vor fi vaccinate. Mă bucură să văd saturația, chiar dacă la început nu reușeam să vaccinăm 30.000 pe zi. Îmi place că există cerere.

Octavian Jurma: „Nu cred că va crea mari probleme faptul că s-a amânat vaccinarea“

Cercetătorul spune că amânarea vaccinării nu constituie o problemă atâta timp cât există dorința oamenilor să se vaccineze

„Mai în glumă, suntem în România, abia când ceva nu se găsește devine valoros. Nu cred că va crea mari probleme faptul că s-a amânat, oamenii sunt înțelegători dacă se comunică bine. Nu aveam de unde ști, e prima dată când se întâmplă așa ceva. Chiar dacă sunt în general critic cu deciziile autorităților, nu cred că vor fi probleme”, a mai spus Octavian Jurma, cu privire la lipsa dozelor de vaccin, care a dus la decalarea cu 10 zile a campaniei de vaccinare.

Radu Țincu: „Ivermectina nu este aprobată nicăieri în lume ca tratament pentru COVID-19!“

Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din București, susține că niciun medicament pe bază de ivermectină nu este aprobat pentru a fi administrat oamenilor.

„În primul rând, este un tratament folosit în aria veterinară și nu este aprobat nicăieri în lume pentru a fi folosit pentru pacienți umani. În al doilea rând, este foarte interesantă această abordare socială în care punem la îndoială vaccinul Pfizer, vaccinul Moderna, care au primit aprobare de la Agenția Europeană a Medicamentului și de la FDA (Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente – n.r), dar luăm un medicament care nu este aprobat pentru a fi folosit la oameni.

Ca să se elimine toate aceste speculații care au apărut, publicația Lancet, una dintre cele mai prestigioase publicații medicale, a dat publicității pe 19 ianuarie un studiu în legătură cu eficiența acestui medicament. Este un studiu pe 24 de persoane, dar acest studiu concluzionează foarte clar că acest medicament nu are niciun fel de efect asupra testului PCR la 7 zile sau la 14 zile, nu are niciun fel de efect asupra încărcăturii virale a pacienților care primesc acest medicament“, declară Radu Țincu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`