Prima pagină » Local » Beat peste măsură, un tânăr din Iași a fost încoronat după ce s-a urcat la volan. A crezut că este invizibil cu o alcoolemie de peste 3 la mie în sânge – FOTO
Beat peste măsură, un tânăr din Iași a fost încoronat după ce s-a urcat la volan. A crezut că este invizibil cu o alcoolemie de peste 3 la mie în sânge – FOTO

Beat peste măsură, un tânăr din Iași a fost încoronat după ce s-a urcat la volan. A crezut că este invizibil cu o alcoolemie de peste 3 la mie în sânge – FOTO

04 apr. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Un tânăr din Iași a reușit să bată recordul bețivilor la volan. Bărbatul a crezut că este invizibil cu o alcoolemie de peste 3 la mie în sânge și că nu va fi prins, dar surpriza a fost de proporții când polițiștii au ajuns în dreptul portierei sale

De la bal, la spital. Așa s-a terminat o seară de weekend pentru Florin Cutinici. A petrecut la Restaurantul Cavalerul Medieval și apoi a ajuns la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, pentru că s-a urcat beat la volan și a fost la un pas de tragedie, observat de un alt participant la trafic, care a alertat organele legii. Polițiștii au încremenit când au văzut valoarea uriașă din sânge.

Beat peste măsură, un tânăr din Iași a fost încoronat după ce s-a urcat la volan

Florin Cutinici este soț și tată pentru doi copii. Acesta a fost la o petrecere care a avut loc la Restaurantul Cavalerul Medieval, la care a băut niște whiskey. Nu s-a gândit la pericolul la care își expune familia, urcându-se în stare de ebrietate la volan. În trafic a început să schimbe benzile haotic și să intre pe contrasens. Unul dintre participanții la trafic i-a făcut semn să oprească pentru a vedea ce se întâmplă.

Atunci, acesta a simțit un miros puternic de alcool și a alertat poliția. Până la sosirea echipajelor, soția și cu cei doi copii s-au urcat într-un taxi și au plecat către domiciliu. La fața locului, organele legii au vrut să-l testeze cu aparatul etilotest, dar acesta a refuzat. Ulterior, a fost condus la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru prelevarea probelor biologice. Florin a avut o îmbibație alcoolică de 3,34 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 3,15 g/l alcool pur în sânge la a doua probă.

„Se arată că pericolul social sporit al faptei rezultă din faptul că inculpatul a condus pe drumurile publice un autovehicul, deşi se afla într-o stare de ebrietate extrem de avansată (alcoolemie de 3,34 g/l), în imposibilitate propriu-zisă de a conduce, cu atât mai puţin în condiţii de siguranţă.

Inculpatul a prefigurat activitatea infracţională, fără a manifesta însă vreo preocupare pentru încălcarea normelor sociale sau pentru crearea unei stări de pericol pentru familia sa sau pentru restul participanţilor la trafic. Inculpatul s-a deplasat cu autoturismul spre o petrecere, unde a consumat alcool, anticipând faptul că se va întoarce spre domiciliu în aceeaşi modalitate, transportând, totodată, şi membrii familiei (soţia şi cei doi copii).

La petrecere a consumat o cantitate mare de alcool (250 ml whiskey), ajungând într-o stare avansată de ebrietate. Conform Buletinului de examinare clinică (fila 15 dosar u.p.), inculpatul avea un comportament ostil, neliniştit, orientat spaţio-temporal, dar cu tulburări de echilibru dinamic şi tulburări emoţional-instinctuale, prezenta halenă alcoolică şi elemente clinice sugestive consecutive consumului de alcool”, declară oamenii legii.

Ce pedeapsă a primit șoferul

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar dosarul a ajuns în fața judecătorilor. Recent, anchetatorii i-au dat o condamnare de 2 ani și 6 luni cu suspendare.

„Atitudinea procesuală din faza urmăririi penale cu greu ar putea fi considerată fundament pentru determinarea gradului său de responsabilizare, infracțiunea de faţă fiind dovedită cu un probatoriu extrem de simplu, greu de combătut, iar complexitatea cauzei fiind una scăzută, din moment ce inculpatul a fost depistat în trafic. Cât despre lipsa unor contacte anterioare cu legea penală, acestea constituie tocmai una dintre condiţiile pentru ca inculpatului să i se dea şansa să nu execute efectiv pedeapsa în mediul carceral.

Curtea consideră că buna sa conduită anterioară şi buna integrare în societate sunt tocmai elementele care pledează pentru a se menţine, în cazul său, suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, şi nu executarea acesteia în regim de detenţie, cum a solicitat procurorul, însă cuantumul pedepsei trebuie majorat drastic, la 2 ani şi 6 luni de închisoare, pentru a crea premisele unei reale responsabilizări a inculpatului, în acest sens impunându-se şi majorarea duratei termenului de supraveghere la 3 ani şi 6 luni, perspectiva revocării suspendării executării fiind una determinantă în corijarea comportamentului inculpatului”, au spus judecătorii în legătură cu ieșeanul care s-a urcat beat peste măsură la volan.

Comentarii
  • Cu așa nevasta nu îți mai trebuie dușmani. Cum sa l lase să conducă, și cum sa se urce cu el în mașină fiind în starea aia…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *